Leopard som hålls som husdjur i Na Jomtien larmar lokalbefolkningen

En utlänning och hans thailändska fru har dömts ut på nätet av ledande vilda aktivister och sociala medier för att ha haft en leopard som husdjur i ett hyrt hus nära Pattaya. 

En ledande djuraktivist som bor i Thailand sa att han är chockad och förbryllad över att de thailändska myndigheterna har tillåtit mannen och hans thailändska fru att behålla leoparden i deras hus i Na Jomtien, Sattahip. 

Sanook rapporterade att "Wild Hawk" specialstyrkor, en djurskydds- och skyddsbyrå, åkte till ett tvåvåningshus i Na Jomtien på måndagseftermiddagen denna vecka efter klagomål från grannar.

De hittade en fyra år gammal fullvuxen leopard. Huset har ett cementstängsel som omger fastigheten och är täckt med ett nät på en höjd av 3 meter, sa Sanook.

Nitaya sa att hon och hennes utländska man hade fostrat "tyfon" sedan han var en unge. 

Hon visade dokumentation för att paret lagligt hade köpt 3 leoparder som alla hade dött. De hade två avkommor, Typhoon och en hona som heter Fah Sai som var sjuk och i Chiang Mai. 

De flyttade från Chiang Mai till det hyrda huset i Sattahip för fyra eller fem dagar sedan.

Ett rättsfall som väcktes i november förra året i Chiang Mai beslutade att de fick behålla husdjuren. Nitaya och hennes man har dock ännu inte registrerat djuren hos ett djurregister i Sri Racha. 

De har fått order om att göra förbättringar av huset så att leoparden inte kan ta sig ut och attackera grannar. 

Sociala medier har i stort sett varit negativa till att husdjuret hålls i området.

Källa: Sanook, thailändskt visum

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/