Översvämningar i nordöstra delen av landet har hittills resulterat i 16 dödsfall och över 100,000 XNUMX hem som drabbats, säger den thailändska regeringen.

Kombinationen av den tropiska stormen Podul i övre Thailand, och den säsongsbetonade sydvästra monsunen i söder, har orsakat översvämningar i 31 provinser, vilket resulterat i 16 rapporterade dödsfall och 102,074 29 hushåll som drabbats mellan den 5 augusti och torsdagen (XNUMX september), chef för avdelningen för katastrofförebyggande och lindrande åtgärder. säger Chayaphol Thitisak.

Chayaphol sa att tio provinser fortfarande är översvämmade – Phetchabun, Sukhothai, Phitsanulok. Phichit, Amnat Charoen, Yasothon, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Roi Et och Si Sa Ket.

De sexton dödsfallen rapporterades bland Amnat Charoen (4), Roi Et (4), Khon Kaen (3), Phichit (2), Ubon Ratchathani (1), Phitsanulok (1) och Mukdahan (1), medan en person saknades i Nan och en annan skadad i Chaiyaphum, sade han. Totalt 1,438 15 invånare evakuerades från XNUMX utsatta platser i de fyra provinserna Khon Kaen, Amnat Charoen, Yasothon och Ubon Ratchathani.

Avdelningen gick ihop med provinstjänstemän, tillsammans med armén och relaterade organ, för att tillhandahålla arbetare och verktyg för att hjälpa katastrofoffren och ta itu med översvämningarna genom att installera pumpar för att dränera vatten från de drabbade områdena, sade Chayaphol. Båtar med platt botten skickades in för att hjälpa till att flytta människors ägodelar och för att hjälpa till med transporter, medan tjänstemän också undersökte skadorna för att ge ytterligare hjälp enligt en förordning från finansministeriet, tillade han.

Eftersom delar av landet fortfarande drabbas av kraftiga regn som utgör risken för översvämningar, avrinning av skogar och jordskred, kommer avdelningstjänstemän att noga övervaka situationen och förbereda sig för att ge snabb hjälp till drabbade invånare, sade Chayaphol.

Han uppmanade folk att noga följa väderleksrapporterna och att ringa efter hjälp till avdelningens jourtelefon 1784 dygnet runt.

Källa: Nationen.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/