Polisen fortsätter att slå till mot illegala turer och reseguider i Pattaya

Polisen fortsätter att slå till mot illegala turer och reseguider i Pattaya

Pattaya –
Pattayas turistpolis har fortsatt att slå ner illegala turer och reseguider idag, den 5 september 2019, genom att genomföra ett flertal slumpmässiga inspektioner av reseguider i Pattaya Beach-området.

Överstelöjtnant Piyaphong Ensan vid Pattayas turistpolis sa till The Pattaya News idag "I år har vi arresterat 18 illegala reseguider både thailändare och utlänningar i Pattaya-området."

"Vi har funnit thailändare (utan ordentlig arbetsträning), kineser, indier, vietnamesiska och myanmarmedborgare som illegala reseguider." Han fortsatte.

"475 illegala reseguider har gripits för brott mot turistindustrin och guidelagen totalt i landet i år." Uppgav överstelöjtnant Ensan.

"Straffet för brott mot Tourism Business and Guide Act är upp till ett års fängelse och upp till 100,000 XNUMX baht i böter." Han avslutade.

En reseguide är en begränsad sysselsättning för en thailändsk medborgare med enbart lämplig utbildning och licensiering. En utlänning kan inte lagligen vara reseledare och ett arbetstillstånd för detta yrke är inte tillgängligt, noterar The Pattaya News.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/