Allt inkommande bagage ska röntgas av tullen på Suvarnabhumi flygplats i början av nästa år

Tullavdelningen kommer vid årsskiftet att slutföra installationen av 23 röntgenapparater ovanför bagagekarusellerna på Suvarnabhumi flygplats i ett steg för att förbättra effektiviteten i säkerhetskontrollen av bagage för inkommande passagerare och för att förhindra varusmuggling. Maskinerna kommer att slås på i början av nästa år.

"Maskinerna kommer att hjälpa till att förbättra säkerhetskontrollen av bagage som transporteras från inkommande plan innan passagerarna kan hämta dem", sa tulldirektören Krisada Jinawijarana på fredagen. "För närvarande använder vi slumpmässig kontroll av mänsklig personal, vilket resulterar i att smuggelgods slinker igenom ibland."

Krisada noterade att med röntgenmaskinerna kan tulltjänstemän se vad som finns i bagaget och omedelbart uppmana passagerarna att betala tullavgiften innan de lämnar flygplatsen.

"Denna åtgärd är en av de policyer som tilldelats av finansministeriet för att effektivisera skatteuppbörden. Dessutom ger det säkerhet och trygghet för alla, säger han.

Samtidigt sa finansminister Uttama Savanayana att han förutom att installera röntgenmaskinerna också hade beordrat tullavdelningen att använda internettekniksystem för att förbättra sina arbetsprocesser.

"Regeringen strävar efter att etablera National Single Window (NSW), ett omfattande nätverk av en import-exportdatabas som kopplar samman alla relaterade avdelningar rikstäckande och med grannländernas," sade han.

"Systemet är planerat att vara igång om tre månader och vi har bara två länder kvar att ansluta till - och det borde också vara klart vid årsskiftet."

"När det gäller röntgenmaskinerna på Suvarnabhumi flygplats kommer de inte bara att hjälpa till med skatteuppbörden utan också förhindra smuggling av känsliga varor in i landet, såsom jordbruksprodukter, palmolja, eldningsolja och droger", säger Uttama.

 

Prenumerera
KÄLLANationen/Thailands visum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/