Senaste nordöstra översvämningsuppdateringar: Vattenretentionsplan på plats för skörd, informerade jordbruksministern

BANGKOK (NNT) – När det gäller att lindra översvämningar i den centrala regionen har ministern för jordbruk och kooperativ beordrat Royal Irrigation Department att hitta uppehållsområden för vatten för att minimera effekterna på byborna. Samtidigt släpper nu Chao Phraya-dammen ut vatten med 770-800 kubikmeter per sekund, vilket troligen orsakar flodspill i kväll, 6 augusti 2019, i Ang Thong och Ayutthaya.

Ministern för jordbruk och kooperativ, Chalermchai Sri-on, har fått den senaste informationen om vattensituationen, där fyra reservoarer i Chao Phraya River Basin nu rymmer 10.855 miljarder kubikmeter vatten, vilket är 44 procent av deras sammanlagda kapacitet. Denna volym inkluderar fyra miljarder kubikmeter användbart vatten och kan rymma 14 miljarder kubikmeter mer.

Chao Phraya River-dammen släpper nu ut vatten gradvis med 770-800 kubikmeter per sekund, vilket förväntas orsaka flodspill och översvämningar bortom Noi River-däcken, som omger Khlong Phong Pheng-kanalen i Ang Thong, Khlong Bang Ban-kanalen i Ayutthaya, i Hua Wieng-distriktet, Ban Kra Toom-distriktet, Sena-distriktet, Lad Chid-distriktet, Tha Din Daeng-distriktet och Pak Hai-distriktet. Översvämningsvattnet förväntas vara 20-30 centimeter djupt.

14 provinser i de norra och nedre norra regionerna är fortfarande översvämningsdrabbade områden, inklusive Phichit, Uttaradit, Sukhothai, Phetchabun, Yasothon, Roi Et, Kalasin, Khon Kaen, Mahasarakham, Udon Thani, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen och Sakhon Nakhon. Royal Irrigation Department har levererat vattenpumpar, vattenflödesaccelererande båtar, lastbilar och sifoner för att lindra katastrofen.

Alla bevattningsprojekt, särskilt de i upprepade översvämmade områden, har beordrats för att förbereda sig för situationen. Områden i Phichit och Phitsanulok kommer att utses som vattenretentionsområden för att hantera vatten som rinner från den övre norra regionen, vilket kommer att bidra till att minimera effekterna på byborna i den centrala regionen. Retentionsområdena förväntas rymma 1 miljard kubikmeter vatten totalt i slutet av detta år, vilket gör att bönderna kan avsluta sin skörd i förväg.

Källa: National News Bureau of Thailand

Prenumerera
KÄLLANational News Bureau of Thailand
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/