Norska anklagade för mord på British National på resorten i Phuket har försvunnit medan han var ute mot borgen, jakt inleddes

Phuket-

Den norska turisten som anklagas för att ha mördat en brittisk gäst på en resort i Karon för två veckor sedan har rymt medan han var ute mot borgen, uppger polisen.

Efter att Roger Bullman uteblivit från sin utnämning vid Phukets provinsdomstol har en polisjakt inletts och en arresteringsorder utfärdats. Polisen säger att de är övertygade om att han inte har flytt landet eftersom hans pass har beslagtagits.

Efter att ha förhört Bullman slog polisen ihop händelserna och sa att den dödliga incidenten ägde rum runt klockan 4 efter att hotellsäkerheten hade besökt Bullmans rum två gånger för att be honom hålla nere bullret. Bullman ska ha varit berusad vid tillfället.

I sitt berättelse till polisen sa norrmannen att efter att Bajaj protesterat mot hans högljudda sång, hamnade de två i ett gräl och britten ska ha attackerat honom med en kniv. Norrmannen, som enligt polisen också är en kampsportsexpert, ska ha fått britten i ett strypgrepp. Enligt polisen förnekade norrmannen all avsikt att döda den brittiske mannen, som var kvävd.

Bullman, som åtalades för dråp, hade släppts mot en borgen garanterad på 200,000 XNUMX Bt av provinsdomstolen.

En arresteringsorder utfärdades för norrmannen i torsdags (5 september) efter att han inte ställde upp i rätten. Han ska inte ha visat, enligt en advokat, eftersom han var orolig för sin egen säkerhet efter många hot på sociala medier. Han hade setts och fotograferats av media som kopplade av vid pooler och slentrianmässigt gick runt ön, vilket skrämde många, under de föregående dagarna.

Polisen har utfärdat ett utkiksmeddelande för honom samtidigt som de uttrycker förtroende för att han inte kunde fly landet eftersom hans pass har beslagtagits.

Enligt källor insisterade den åtalade på att låta sig företrädas av en norsk advokat.

Om han befinns skyldig till dråp riskerar han tre till 15 års fängelse.

KÄLLANation
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/