Pattaya-polisen ska ha skjutit ihjäl hotellkocken framför resortens ingång, hävdar självförsvar

Pattaya –


En patrullpolis som påstås ha skjutit ihjäl en hotellkock tidigt i morse berättade för The Pattaya News att det var i självförsvar.

Löjtnant Aris Puangsai från Pattayas polis underrättades om en incident kl. 2 på ett hotell i Soi Wong Amart, Naklua.

Polis och räddningspersonal anlände till parkeringsplatsen framför hotellet för att hitta kroppen av 35-åriga Prajakchai Siriwet som var hotellkock på resorten.

Skottskador hittades på hans huvud. En kniv, en spetsig vass stång och två förbrukade kulpatroner hittades i närheten.

Prajakchais äldre bror berättade för Pattaya News att hotellpersonalen berättade för honom att hans bror gick till hotellkontoret för att be om hans lön. Han hade tagit med sig det spetsiga vassa järnvapnet. Det ska ha varit en tvist om hans lön och situationen eskalerade snabbt.

Personalen kallade polisen till platsen eftersom Prajakchai inte ville lugna sig, berättade de för Pattaya News. Patrullpolisen bad Prajakchai att sänka sitt vapen och till en början gjorde han det.

Plötsligt, enligt polisen, rusade han ut poliserna. Polisensergeant Major utnämnde bara "Sam" vid denna tidpunkt till pressen sköt Prajakchai två gånger, vilket resulterade i hans död. Polisen har hävdat att det var självförsvar.

Polisen fortsätter dock sin utredning för ytterligare rättsliga åtgärder.

 

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/