Thailands miljöminister meddelar att 26 stora återförsäljare kommer att sluta dela ut engångsplastpåsar i januari 2020

Bangkok-

Den thailändska miljöministern har meddelat ett stort avtal från stora återförsäljare, plasttillverkare och varuhus för att sluta dela ut engångsplastpåsar till kunder. Det nya programmet startar nästa år.

Under det senaste året har flera stora återförsäljare kommit med olika kampanjer för att minska mängden engångsplastpåsar som delas ut till kunder, men de har varit mer av ett PR-trick än ett verkligt försök att skära ner på de enorma mängderna plast avfall som genereras av dessa företag, som att inte dela ut plastpåsar en enda veckodag eller sätta upp skyltar om att de inte ger plastpåsar, när de faktiskt gör det.

Minister Varawut Silpa-Archa sa att miljöministeriet bjöd in massor av thailändska partner att gå med i ministeriets kampanj för att minska användningen av engångsplastpåsar.

"Detta samarbete kommer att hjälpa Thailand att lämna listan över stora generatorer av avfall och havsskräp över hela världen", sa han till pressen.

Bland de stora namnen fanns Central Group, The Mall Group, CP All (ägare av 7Eleven), Siam Makro, Robinsons, Bangchak Retail, Big C Supercentre, Index Living Mall och PTT, samt branschorganisationer som Plastic Industry Club och Thai Retailers Association.

Dessa partners har lovat att sluta ge ut engångsplastpåsar till kunder från och med januari.

"Den här typen av kampanj borde ha gjorts för länge sedan. Vi har ägnat så mycket tid åt att försöka förhandla. Äntligen klarade vi det."

Från och med nästa januari kommer kunder att behöva ta med sina egna väskor för att frakta varor från dessa butiker.

Följande bild är från Bangkok Post som visar listan över återförsäljare som deltar. Family Mart och 7-11, två av de största användarna av plastpåsar, ingår som deras moderbolag har kommit överens om.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/