Översvämningarna fortsätter i nordöstra Thailand, Roi Et och Ubon Ratchathani drabbas särskilt hårt

Ett stort antal hushåll och jordbruksområden i den nordöstra thailändska provinsen Roi-et är nu översvämmade efter att betongbarriärer i byn Nong Hin i Panomprai-distriktet revs ner av starka strömmar, rapporterade den thailändska dagstidningen Thai Rath i går (7 september, 2019).

En tre kilometer lång sektion av Highway No.502 som förbinder de nordöstra provinserna Nakhon Ratchasima och Yasothon skadades också.

Provinsiella tjänstemän har visat varningsmeddelanden, men stora lastbilar fortsätter att färdas på motorvägen.

Räddnings- och hjälpkonvojer från hela landet, inklusive lokala hjälparbetare från Sattahip, fortsätter att åka till det hårt drabbade området för att ge hjälp.

Årets regnperiod följer en rekordstor torka, noterar The Pattaya News. Vi lade upp följande bilder tidigare i veckan på våra Facebook-flöden från en bonde i nordöstra som visar sina åkrar före och efter de senaste regnet, och sparar sina skördar för skörden i november.

Vi publicerade också dessa bilder av lokalbefolkningen i nordöstra som räddade strandsatta buffel från stigande vatten. Alla bufflar överlevde.

Källa: Thai Rath, thailändska invånare,

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/