Lagstiftare säger att de kommer att presentera ett utkast till lagförslag för att odla upp till sex marijuanaplantor hemma denna vecka i Thailand

Bangkok-

Bhumjaithai-partiet har insisterat på att det skulle lägga fram ett lagförslag till parlamentet denna vecka för att tillåta människor att odla sex marijuanaplantor hemma.

Flytten kom efter att partiets forum för att samla offentliga synpunkter på lagförslaget hölls. Partiet fick mycket av sitt stöd i valet den 24 mars på grund av sitt löfte att legalisera användningen av cannabis.

Nyckelpartimedlemmen Supachai Jaisamut sa på lördagen att lagförslaget syftar till att ändra narkotikalagen så att varje hushåll får odla maximalt sex cannabisplantor för personlig och hushållskonsumtion.

”Detta är partiets högsta prioritet och vi kan uppfylla det. Om det ändrade lagförslaget kan segla genom parlamentet kommer det att gynna folket till stor del”, sa Jaisamut.

Lagförslaget skulle behöva stöd från minst 500 lagstiftare för att godkänna, men tidiga tecken är att det verkligen kan gå igenom eftersom hampa nyligen togs bort eftersom ett kontrollerat narkotika och medicinsk marijuana fortsätter att vara en framgång för landet.

Pattaya News noterar att det är oklart om en expat eller utlänning skulle få lov att odla sina egna växter enligt den föreslagna lagen vid denna tidpunkt.

Källa: Bangkok Post, med tillagt material och redigeringar från The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/