Thai airways slår ner på smuggling ... av sin egen flygbolagspersonal

Thai Airways har infört åtgärder för att hantera anställda som undviker skatt på varor de tar in i landet. Flygbolaget fick nyligen veta av tullen att några av dess flygvärdinnor hade ertappats med att smuggla varor från Italien som överskred den tillåtna tillåten. Disciplinära åtgärder kommer att vidtas mot sådana anställda, heter det.

Suthirat Siriphananon, verkställande direktör för In-flight Services på Thai Airways, sa att företaget har en policy som förbjuder anställda att överskrida ersättningen för tullfria och andra varor i avsikt att undvika importtullar. Företaget övervakar misstänkt beteende och informerar tullen om eventuella överträdelser.

Tulltjänstemän avlyssnade nyligen några kvinnliga flygvärdinnor som återvände från Italien som hade försökt ta in fler produkter än tillåtet och som inte hade deklarerat självrisken. Kvinnorna bötfälldes och deras agerande rapporterades till flygbolaget. Thai International straffar anställda som strider mot företagets bestämmelser, med maxstraffet som innebär uppsägning.

Källa: Nationen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/