Thailand håller evenemanget Anti Corruption Day, Privy Councilor säger att regeringen och premiärministern är seriös med att stoppa korruptionen

Thailand har hållit ett evenemang International Anti-Corruption Day tidigare förra veckan, som uppmuntrar alla människor i Thailand att kämpa mot korruption. Invigningsceremonin leddes av riksrådet general Paiboon Khumchaya.

Han sa till evenemangsdeltagarna att premiärministern menar allvar med att bekämpa korruption.

Han påpekade att det finns många korruptionsfall vid domstolarna i Thailand.

Alla medborgare i Thailand behöver hjälpa till att lösa korruptionsfrågan som ofta härrör från makt och girighet, sa han.

Han sa att det inte är lätt att eliminera korruption.

Privy Councilor sa att det nu är dags för ledare att hitta sätt att lösa korruptionsfrågor. Och att ACT ska leda volontärer och relaterade sektorer för att eliminera korruption.

Gen Paiboon tvekade inte att anklaga tjänstemän; innehavare av politiska ämbeten; och affärsmän av att gemensamt suga pengar från regeringen samtidigt som de spenderar statsbudgetar.

Han har anklagat de tre grupperna av korrupta människor för att vara skyldiga till att Thailand kämpar för att utvecklas.

Det är inte bara ekonomisk girighet som håller tillbaka landet, utan också deras önskan om karriäravancemang, sa han.

Källa: National News Bureau of Thailand

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/