Chefen för utländska handelskammare i Thailand efterlyser TM 30 Immigration Review

I en intervju med Bangkok Post under helgen har chefen för Foreign Joints of Commerce, Stanley Kang, uppmanat regeringen att se över de kontroversiella TM 30-reglerna och förordningarna.

TM 30, som innebär att en hyresvärd lämnar in varje gång någon övernattar hos dem som är en utlänning, såväl som att utlänningen lämnar in en liknande blankett när de återvänder till sin vanliga adress, och kräver inlämnande varje gång man lämnar sin registrerade adress över 24 timmar , även för resor i landet, har haft många expats i vapen i månader.

TM30 har varit lagen sedan 1979, men har precis börjat tillämpas sedan mars i år, vilket resulterat i förvirring och böter för många.

I intervjun uppger Kang att han anser att lagen skadar bilden av Thailand och att han anser att den måste fungera, vilket ger undantag för dem som har pensions- eller affärsvisum samt utländska studenter som redan har en stor mängd pappersarbete och processer att slutföra, samt en 90 dagars incheckning, bara för att stanna i landet.

Han uppgav att endast Thailand kräver spårningssystemet och många affärsmän, särskilt japaner, har uttryckt oro över regeln och tagit upp det faktum att Vietnam och andra länder i närheten tillåter resor.

Herr Kang sa att många hyresvärdar och pensionat nu sätter ut skyltar för inga utlänningar och att många utlänningar som skulle resa runt i landet och spendera mer pengar nu stannar kvar, rädda för att få problem eller inte vill ta itu med formuläret. .

Hela intervjun finns nedan. Herr Kang medgav att han inte direkt har träffat regeringen och ministrarna just nu, men på grund av ökande påtryckningar från internationella affärsmän och expats har han kommit fram med ett offentligt uttalande, och anslutit sig till de av många andra inflytelserika och laglydiga expats som säger att reglerna behöver ändras.

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1745794/kang-calls-for-tm30-immigration-review

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/