Fyra vittnen intervjuades i händelse av att Hotel Chef skjutit av polis i påstått självförsvar, utredningen fortsätter

Pattaya-

Fyra vittnen har förhörts separat av Pattaya-polisen som var närvarande under skottlossningen av en 35-årig hotellkock på ett hotell i Naklua under helgen.

Som vi tidigare rapporterat här:

https://thepattayanews.com/2019/09/08/family-of-hotel-chef-shot-and-killed-by-pattaya-police-officer-in-stated-self-defense-want-more-answers/

Och här:

https://thepattayanews.com/2019/09/07/pattaya-police-officer-allegedly-shoots-hotel-chef-to-death-in-front-of-resort-entrance-claims-self-defense/

Enligt Pattaya-polisen på platsen svarade de på ett samtal från hotellpersonalen där 35-åriga Prajakchai Siriwet befann sig på tredje våningen i en tvist med personalen som påstås ha använts om lön.

Vid ankomsten hade han lämnat tredje våningen och försökt fly, uppgav polisen, men de stötte på honom framför hotellet på parkeringen vid entrén. Pattayapolisen uppgav att han hade ett vasst vapen.

De beordrade honom att släppa kniven och han påstods ha gjort det, men när han skulle lägga handfängsel på Mr Prajakchai ska han ha greppat kniven och rusat till polisen och huggit polisen i handen.

Vid det här laget sa polisen att han var tvungen att försvara sig. Polisen hävdade att han försökte undvika att döda den misstänkte men skotten tog den misstänkte i huvudet.

Familjen till den misstänkte är också i Pattaya för närvarande, med fler familjer som anländer i dag för att kräva fler svar. Familjen hävdar att den misstänkte var fridfull och aldrig skulle ha attackerat en polis.

Polisen släppte också information som visar att den misstänkte har tidigare problem med lagen, med tidigare narkotikabrott.

Utredningen fortsätter, vi kommer att hålla er uppdaterade.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/