Utländsk vloggare åtalas för ärekränkning i Pattaya efter video på massagebutik

Thailändsk polis jagar en utländsk vloggare efter att han skrev att turister kunde få sex i en traditionell thailändsk massagebutik i centrala Pattaya.

Ägaren till butiken har anmält ärendet till både den lokala polisen och teknikpolisen.

Hon säger att hon har blivit förtalad och vill att han ska gripas. Hans agerande kan innebära brott mot cyberbrottslagen vilket kan innebära allvarliga böter och fängelse.

Videon lades ut på YouTube där han har 18,000 6,547 prenumeranter. Sedan det postades i juli har klippet och tillhörande ord visats XNUMX XNUMX gånger. 

YouTubern säger i videon att han är "på turné". Pattaya News noterar att det verkar som om den specifika videon, som finns på Thailand Ric på turnévloggen, verkar ha tagits bort från och med i eftermiddags efter att videon och rapporten blev viral.

Samang Jermpaen, 47, sa att hon hade varit verksam i 12 år. 

Hon sa att påståenden om sex till salu i lokalerna var helt falska. Hon sa att hennes personal är äldre och inte erbjuder sex i hennes butik. 

Vloggarens påståenden är skadliga för både henne och andra företag i Pattaya och Bangkok. 

På lördagen gick hon till Pattaya-polisen först och blev sedan hänvisad till polisen för cyberbrott. 

Pol Col Siriwat Deephor från databrottsavdelningen sa att hans avdelning arbetar med Pattaya-polisen för att spåra vloggaren.

Det är inte känt om han fortfarande är i Thailand vid denna tidpunkt, men han spelade in flera videor i området nyligen som lades upp.

Pattaya News noterar att Thailand har några av de strängaste ärekränkningslagarna i världen, uppbackade av stränga cyberbrottslagar. Detta är inte den första incidenten där en vloggare eller bloggare publicerade en negativ eller felaktig recension som leder till brottsanklagelser.

Den ursprungliga artikeln postades på thailändska på 77kaoded.

Källa: 77kaoded, Thaivisa

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/