Thailändska turistministeriet tillkännager turismresultat i augusti. Upp 5.59 % från år till år, kinesiska återhämtningar

BANGKOK (Reuters) – Antalet utländska turister som anländer till Thailand ökade med 5.59 % i augusti jämfört med ett år tidigare, med antalet kinesiska besökare som återhämtade sig kraftigt, sade turistministeriet på tisdagen.

De 3.41 miljoner utländska ankomsterna i augusti spenderade 170 miljarder baht (5.55 miljarder USD), en ökning med 7.12 % från året innan, sade ministeriet i ett uttalande efter ett regeringsmöte.

Antalet kinesiska turister, Thailands största källa till besökare, ökade med 15.6 % i augusti från ett år tidigare till 1 miljon, efter att ha ökat med 5.81 % i juli efter fem månaders nedgång.

Under januari-augusti ökade antalet utländska turister med 2.6 % på årsbasis till 26.5 miljoner.

Regeringen tror att antalet utländska resenärer kommer att nå sitt mål på rekordhöga 40 miljoner i år, sa regeringens taleskvinna Narumon Pinyosinwat till reportrar.

"Premiärministern har instruerat relevanta myndigheter att ta itu med eventuella effekter av en tillströmning av utländska turister på allmänheten, miljön och infrastrukturen", sa hon.

Förra året var det 38.3 miljoner utländska ankomster, men en båtkatastrof nära Phuket Island som dödade 47 kinesiska besökare anklagades för en minskning av antalet som kom från Kina.

Turism är en viktig drivkraft för thailändsk tillväxt, med utländska turistintäkter som står för cirka 12 % av bruttonationalprodukten (BNP).

källa:

reuters_logo.jpg

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/