Thailands hälsovårdssystem rankades som sjätte bäst i världen i den senaste omröstningen

Thailand vinner världsomspännande erkännande för kvaliteten på sina sjukvårdstjänster, efter att den amerikanska tidningen CEOWORLD placerade Thailand på sjätte plats i sin 2019 års lista över länder med de bästa sjukvårdssystemen, sade folkhälsoministeriet sent i går kväll.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul hyllade rankningen som en indikation på landets framgång med att utveckla sin sjukvårdssektor.  

Men herr Anutin sa också på måndagen att regeringen inte får vila på sina lagrar, eftersom bara rankningar inte spelar så stor roll som hur väl ministeriet utför sin uppgift att upprätthålla folkhälsan.

Läs hela artikeln och omröstningsresultaten nedan från Bangkok Post.

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1746289/thailands-healthcare-ranked-sixth-best-in-the-world

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/