17 distrikt i nordöstra deklarerade översvämningskatastrofzoner, situationen fortsätter att vara svår

Ubon Ratchathani guvernör Sarit Withoon säger att provinsförvaltningen har förklarat 17 distrikt som katastrofområden eftersom översvämningssituationen i den nordöstra provinsen fortsätter att förvärras idag. Ubon Ratchathani ligger längst öster om nordöstra Thialand.

Han säger att administrationen redan har tilldelat 200,000 XNUMX baht till varje distrikt för omedelbar verksamhet.

Nationen rapporterar att de 17 distrikten är...

Muang Samsib, Trakarn Phuetphol, Nayia, Tarnsoom, Don Modaeng, Nam Khun, Lao Sua Koke, Khuang Nai, Warin Chamrab, Kud Khao Poon, Nam Yuen, Pho Sai, Namtan, Sri Muang Mai, Phibul Mungsaharn och Sawang Weerawong.

Guvernören sa att hittills har 32,306 1,141 familjer i 159 25 byar i 523,104 tamboner av 74 distrikt i provinsen drabbats av de pågående översvämningarna. Översvämningarna skadade också 13 XNUMX rai jordbruksmark i distriktet och XNUMX skolor och XNUMX regeringskontor har också skadats. En lokal invånare drunknade också till följd av översvämningarna.

Han sa att provinsförvaltningen inrättade 48 tillfälliga skyddsrum i sju distrikt och att 4,831 51 familjer från XNUMX byar och samhällen evakuerades för att bo på skyddsrummen.

Tjänstemän sa att vattennivån i Moolfloden fortfarande steg i dag och hade nått 10.67 meter, en ökning med 12 centimeter från igår (tisdag). Skolorna i stadsdelen kommer att vara stängda fram till den 16 september.

Bevattningstjänstemän har höjt slussarna till full kapacitet vid dammarna Sirinthorn och Pak Mool för att påskynda utsläppet av vatten så att vattnet kan rinna från Moolfloden till Mekongfloden snabbare.

KÄLLA: Nationen

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/