Amcham-konferensrapport i Pattaya om utsikterna för hotell och hotell/turismmarknaden - mycket bättre än förväntat

https://www.amchamthailand.com/2019/09/06/hotels-and-hotel-residences-market-outlook-for-greater-pattaya/

Den amerikanska handelskammaren i Thailand höll nyligen en konferens i Pattaya där man diskuterade hotellbranschen, den nuvarande marknaden och framtiden för hotellbranschen i Pattaya.

Det här diagrammet mäter exklusiva hotell i området och beläggning jämfört med resten av landet.

Trots vad vissa självutnämnda undergång och dyster internetexperter säger på nätet, vilket verkade vara ett tema för konferensen, målar siffrorna och statistiken en helt annan bild. De fullständiga presentationerna och data kan ses i länken ovan.

Med ankomsten av den östra ekonomiska korridoren och många projekt som de täckte in i detalj ser även hotellframtiden ljus ut.

Några övergripande takeaways….

Pattaya får fantastiska 13 miljoner totalt besökare per år. Denna siffra var betydligt högre än vad det senaste MasterCard-indexet rapporterade men är baserat på vad de kallar det större Pattaya-området som inkluderar den omgivande regionen. Det täcker även inhemsk turism.

Föga överraskande är huvuddelen av hotellbesökarna kinesiska och indiska nuförtiden. Den inhemska turismen blir också starkare. Europeiska besökare och amerikanska besökare är låga.

Den totala andelen växer kraftigt. Märkeshotell växer avsevärt jämfört med små pensionat, särskilt med nuvarande restriktioner och tillslag som syftar till att stärka lagen kring hotell såsom hotelllagen.

Följande är en rapport av Kim Waddoup som deltog i evenemanget. Vi rekommenderar starkt att du tar en titt på några av bilderna och informationen som presenteras för en verklig uppfattning om vad som händer i området och hotell- och turistmarknaden. De projekt som diskuteras för de närmaste åren EEG-mässigt är ganska stora.

AmCham Hotel Conference: Hotell och hotellbostäder: Market Outlook for Greater Pattaya

AmCham, den amerikanska handelskammaren anordnade en professionell konferens den 5 september i den gynnsamma omgivningen av Holiday Inns balsal. Med titeln "Hotel and Hotel Residences Market Outlook for Greater Pattaya" lockade det koncentrerade eftermiddagsevenemanget crème de la crème från den större Pattaya besöksnäringen att lyssna på de handplockade talare som täckte mycket relevant information och data om hur Pattaya verkligen presterar med jämförelser med andra orter både i Thailand och utomlands.

I sitt öppningstal inledde den okuvlige Bill Barnett från C9 Hotel Networks förfarandet med att konstatera att Pattaya uppnår 13 miljoner ankomster per år. Detta konkurrerar med de totala turistankomsterna för vissa länder än mindre enstaka orter. Allt är inte undergång och dysterhet för Pattaya, eftersom de flesta av de presenterade uppgifterna koncentrerade sig på slutresultatet. Hotell och bostäder måste budgetera och beräkna en fin balans av övernattningar som sammanställs till intäkter, den så kallade RevPAR (intäkter per tillgängligt rum),

Inom turistnäringen finns det privata företag som samlar in data som tillhandahålls dem av enskilda hotell. Dessa är mestadels märkes- eller kedjehotellen som alla har en solid företagsstruktur med detaljerad rapportering, korrekta fakta och realtidsdata. Dessa data matas in i databanker som gör det möjligt för dessa organisationer att sammanställa korrekt och detaljerad information specifikt relaterad till hotell-/hotellverksamheten. De gör det också möjligt för dessa företag att tillhandahålla ett korrekt tvärsnitt av marknadens hälsa (bottom line). Till exempel är lägre antal ankomster men med rum som säljs till ett högre pris bra för hotell, medan orter kommer att rapportera en nedgång i antalet ankomster.

De mest relevanta tipsen i huvudtalet från Fenady Uriate, affärsutvecklingschef från STR angav följande trender baserat på tillhandahållen data:-

  • Antalet "märkta" hotell växer i Pattaya, nu 39 %
  • Utbudet har ökat med 1.6 % men efterfrågan med 2 %
  • Beläggningen har minskat med 0.3 %, ADR (genomsnittlig dagspris) med 3.3 % så RevPAR minskade med 3.6 %
  • Säsongsanalys visar högst beläggning på helgen, särskilt lördag ight
  • Även om ADR har drabbats på vardagar har priset legat fast på helgerna

Utbud/efterfrågan och intäkter är nyckelorden för besökssektorn och även om ölpallsexperter kan se att det verkar som att det är färre gäster som kommer till Pattaya är hotellverksamheten ganska optimistisk. Men det finns ytterligare 5,500 41 rum under uppbyggnad i Pattaya-området. 2020 % av denna nya kapacitet kommer att öppnas XNUMX.

Utöver hotellstatistiska data var det en intressant presentation från Puchong Kometsopha från WHA Group som lyfte fram de enorma infrastrukturinvesteringar som för närvarande pågår i EEC. Det finns många megaprojekt under uppbyggnad och många fler i det avancerade planeringsstadiet. Dessa kommer och påverkar redan beläggningen på regionala hotell. Ibland kanske vi bara ser vår egen syn på Pattaya, men översikten är enorm och utvecklingen kommer att medföra ökade affärer till våra hotell.

Efter presentationerna och intressanta paneldiskussioner ajournerade majoriteten av deltagarna till Havanna Bar där extrema affärsrivaler kunde ses gemytligt diskutera både affärer och, naturligtvis, andra viktiga frågor!

Presentationerna från evenemanget kan ses i sin helhet på AmCham Thailands hemsida https://www.amchamthailand.com/2019/09/06/hotels-and-hotel-residences-market-outlook-for-greater-pattaya/

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/