Styrkan hos thailändska baht fortsätter att vara ekonomisk huvudvärk

Thailands valuta ger den för närvarande en stor ekonomisk huvudvärk, enligt en Bloomberg-rapport som delades av ThaiVisa i morse.

Den thailändska baht har presterat bäst globalt gentemot den amerikanska dollarn i över 5 år nu, men den styrkan har gjort att tillväxtberäkningarna har minskat för en ekonomi som är beroende av handel och turism.

Det pågående handelskriget mellan USA och Kina har inte hjälpt saken, och Thailand har sett den svagaste ekonomiska expansionen sedan 2014. Landets ansträngningar att stärka 

ekonomi med över 10 miljarder dollar i stimulans är inte hjälpt av dess starka valuta.

Den thailändska baht har stärkts mot den amerikanska dollarn mer än någon annan asiatisk valuta har stärkts med 6% under 2019.

Enligt Australia & New Zealand Banking Group Ltd kommer tjänstemän att vara försiktiga med att ingripa för mycket på valutamarknaderna, med USA som noga övervakar ländernas valutapolitik och den thailändska baht ses som en fristad.

KÄLLA: ThaiVisa och Direkt

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/