Thailands immigrationschef säger att TM30-lagen är föråldrad och måste ändras

Den thailändska immigrationschefen Lt-Gen Sompong Chingduang har sagt till BBC Thai att 1979 års TM 30-lag är föråldrad och måste ändras. 

BBC Thai sa att åtgärder pågår för att anpassa TM 30-reglerna för att få dem mer i linje med förhållandena i Thailand fyrtio år efter att de togs in. 

Löjtnant Sompong har enligt uppgift berättat för BBC i ett telefonsamtal att han är medveten om problemen efter en storm av onlinekritik mot regelverket. 

Dessa hänför sig till att utlänningar som expats och pensionärer måste rapportera var de befinner sig om de lämnar sin hemadress i 24 timmar eller mer. Vilken roll hyresvärdar ska spela har också skapat många problem.

För turister är detta normalt inte ett problem eftersom rapporteringen vanligtvis görs av hotell och pensionat. 

Immigrationschefen tillade att sedan den 31 augusti har utvecklingen gjorts för att "lindra problemen som upplevs av utlänningar som bor i landet".

Han var fånig om exakt vad dessa skulle innebära och sa att det fanns många saker att tänka på såsom ekonomi, turism och nationell säkerhet.

Källa: BBC, Thaivisa. https://forum.thaivisa.com/topic/1123047-immigration-chief-tm-30-law-is-outdated-and-needs-to-change/

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/