Familj till thailändsk kvinna som föll från femte våningen i Pattaya lägenhet i juni och överlevde påståendet att fransk man fick henne att falla under gräl

Familjen till en 28-årig thailändsk kvinna som fick allvarliga skador på ryggraden efter att ha fallit fem våningar i en bostadsrätt i Pattaya har hävdat att hennes franska man fick henne att falla under ett gräl. 

Han har sedan dess åkt utomlands och vägrar ta ansvar för vad som hände hans fru, enligt kvinnans familj.

Sunisa, 28, från Surin, föll fem våningar från rum 506 i lägenheten Art on the Hill i Soi 5, Pratumnak Hill den 16 juni runt klockan 2. Hon kan nu inte gå eller ta hand om sig själv.

Igår gick Sunisas mamma Patcharaporn, 54 och hennes äldre syster Natchaya, 32, till en advokat för mänskliga rättigheter och problem i samhället, Mr Ronnarong Kaewpetch, för att be honom hjälpa dem att söka rättvisa åt henne. 

Sunisa arbetade lokalt och hade bott med sin man i ungefär ett år. Familjen sa att de ofta hade svartsjuka argument och att han ofta misshandlade henne. 

Natten till hennes fall hade hon bråkat med honom om att gå till ett annat rum för att hämta kläder. Hennes man trodde att hon var otrogen mot honom. 

Enligt Sunisa sparkade han, slog och slog henne och kramade hennes hals så att hon nästan svimmade. Han spärrade hennes utgång från lägenhetens låsta huvuddörr och beväpnade sig med en kniv. 

Hon försökte skrika ut men ingen kom till hennes hjälp så hon sprang till balkongen och ropade. Maken lyckades öppna skjutdörren och pråmade ut vilket fick Sunisa att falla till marken. 

Hon hoppade inte som polis och läkare felaktigt hade antagit och vissa lokala medier ursprungligen hävdade.

Natchaya sa att hon hade gett upp sitt jobb för att ta hand om sin syster och att det praktiskt taget inte har skett någon utveckling i fallet under de senaste tre månaderna. 

Advokat Ronnarong sa att det var ett mycket allvarligt fall. Om mannen gjort sig skyldig till att ha orsakat sin hustru att falla borde han ha ställts inför straffrättsliga och civilrättsliga förfaranden. 

Han sa att han hade för avsikt att ta upp ärendet med polisen i Crime Suppression Division i går (fredag).

Källa: Sanook, Thaivisa.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/