Påven kommer officiellt att besöka Thailand i november

Påven Franciskus kommer att infria ett sex år gammalt löfte att besöka Thailand, meddelade kyrkan på fredagseftermiddagen med stor fanfar.

I ett tillkännagivande om påvens resor till Asien meddelade Heliga stolen att Franciskus kommer att besöka Thailands huvudstad i tre dagar i slutet av november. Det kommer sex år efter att den thailändska regeringen meddelade att han hade accepterat en inbjudan från dåvarande premiärminister Yingluck Shinawatra under hennes besök i Vatikanen.

Francis, 82, kommer att leda två mässor i Bangkok. Enligt monsignor Andrew Vissanu Thanya-anan, biträdande sekreterare för The Catholic Bishops' Conference of Thailand, kommer den första massritualen endast att vara begränsad till kristna medan den andra gången kommer att vara öppen för allmänheten, med tonvikt på att dra ungdomar.

"Alla är välkomna att komma", sa Andrew.

Pattaya finns inte på listan över platser som påven planerar att besöka just nu.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/