Immigration förtydligar ett förvirrande meddelande som lagts ut under helgen om undantag för att lämna in TM28. Utbildning, affärsvisum är undantagna, pensionering, äktenskap och familj är det inte

Phuket-

Phuket Immigration pratade med Phuket News idag, den första stora avdelningen inom Immigration som gjorde det och förtydligade meddelandet som Immigration lade ut under helgen som väckte mycket prat och spekulationer.

De medgav att meddelandet kunde vara förvirrande så försökte förtydliga det. De nya åtgärderna och förändringarna tillkännagavs vid ett möte den 9 september, sa de.

Här är vad som stod:

Överste Kathathorn från Phuket Immigration i morse medgav att tillkännagivandet kan vara förvirrande.

"Meddelandet tillkännager undantag från TM28-kravet för utlänningar att rapportera var de befinner sig inom 24 timmar efter ankomsten till sin destination", sa han.

"Särskilt befriar det alla utlänningar som reser in i Thailand för turiständamål (inklusive "TR"-visum och turister som reser in i Thailand på visum vid ankomst och visumbefrielse), sportvisum (S), affärsvisum (B), investeringsvisum (IM, IB) ), utbildningsvisum (ED, RS) och visum för skickliga hantverkare eller specialister (EX).

"Dessa människor är nu befriade från att behöva lämna in en TM28 som rapporterar var de befinner sig," sa han.

Överste Kathathorn betonade dock att endast personer som vistas i landet på dessa typer av visum är undantagna.

"TM28-kravet gäller fortfarande för alla andra som inte omfattas av dessa visum," sa han.

"Att lämna in en TM28 krävs inte längre av dessa människor på grund av TM30-kravet, som kräver att ägare av fastigheter måste rapportera utlänningar som vistas där," förklarade han.
Läs mer på:

https://www.thephuketnews.com/phuket-immigration-clarifies-tm28-24-hour-reporting-exceptions-72888.php#ggRrgMs2WTCEqsMW.99

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/