Adjö TM6 ankomst- och avgångskort...skrotas.

Thailand ska skrota ankomst- och avresekortet TM6 för utländska turister.

Dr Kobsak Pootrakool från premiärministerns kansli sade vid ett evenemang i Bangkok på tisdagskvällen att TM6-kortet kommer att fasas ut, medan en ny app kommer att lanseras för TM30-rapportering, enligt Khaosod engelska.

2017 tillkännagavs att thailändska medborgare inte längre skulle behöva fylla i TM6-formuläret och att endast utlänningar skulle behöva fylla i formuläret.

Men nu ska TM6-formuläret skrotas helt och hållet eftersom immigrationsbyrån får ont om ställen att lagra alla papper, rapporterade Khaosod. 

För närvarande lagras alla TM6-formulär i två enorma lager, men tittas sällan på efter att de har använts, så beslutet har tagits att göra det överflödigt. 

Khaosod English rapporterade också att en ny mobilapp kommer att lanseras för att göra processen med TM30-rapportering mycket enklare. 

Nyheten kommer efter att Dr Kobsak förra veckan avslöjade att han skulle hålla ett möte för att diskutera den kontroversiella TM30-rapporteringen. 

Dr Kobsak avslöjade också att utlänningar också kommer att kunna göra 90 dagars rapportering via en snart lanserad app.

Läs rapporten av Khaosod English här..

Källa: Thaivisa, Khaosod English

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/