Från och med idag kan Thailands trafikpolis inte längre lagligt konfiskera ditt körkort

Nya trafiklagar kommer på plats i dag som innebär att trafikpolisen inte längre kan beslagta körkort. 

Bilister som bryter mot trafiklagarna får biljetter via posten. 

TNA rapporterade att flytten kommer att göra saker lättare för allmänheten.

Och de pratade med en veterantrafikpolis vid kontrollposter i tio år som sa att den nya lagen kommer att "minska konflikten mellan polisen och allmänheten". 

Det hade förekommit "missförstånd" tidigare angående trafiklagarna, sa han. 

Från och med nu kan förare och ryttare visa bevis på en licens genom att producera sitt kort på traditionellt sätt eller genom att använda appen DLT QR LICENSE. 

Det nya systemet kommer också att ha fördelen av att licenser inte går förlorade som tidigare. 

Man hoppas också att problemet med det enorma antalet obetalda böter ska åtgärdas. 

TNA sa att av 13 miljoner utfärdade böter hade endast 2.6 miljoner eller 20 % betalats.

Ett system som kopplar polisen till Department of Land Transport (DLT) kommer att vara helt igång den 1 oktober, vilket innebär att människor som inte betalar böter inte kommer att kunna förnya skatten vilket gör deras fordon olagliga på vägen. 

källa: TNA

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/