Polisen jagar guldbutiksrånare i Chonburi

En rånare beskrevs som artig i thailändska medier efter att han bad om ursäkt för att han höll upp en guldbutik i Chonburi. 

Han begärde till och med att han kunde komma undan innan polisen tillkallades.

Men en skrämmande ton och användningen av en pistol gjorde att personalen och ägaren till Yaowarat-filialen på Nong Chak-marknaden blev chockade. 

Mannen klädd i en vit Nike-keps och kirurgisk mask gick in i butiken och överlämnade en lapp på thailändska där det stod:

"Lös inte. Lägg guldet och kontanterna i påsen. Guldet tillhör butiken. Ditt liv är ditt. Det finns ingen anledning att bli dödad”. 

Han höll en pistol och personalen efterlevde genom att lägga 14 baht i vikt (till ett värde av cirka 300,000 XNUMX baht) guldsmycken i en plastpåse. 

Innan han lämnade butiken sa han: ”Jag är ledsen men jag måste göra det här. Låt mig komma undan innan du ringer polisen”. 

Ban Bung-polisen utreder efter rånet i går kväll. 

Källa: Daily News och thailändskt visum

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/