Thailands meteorologiska avdelning meddelar att fler stormar kommer, kallfront

I en särskild varning som utfärdades klockan 5 på lördagen sa avdelningen att det skulle komma åskskurar, byiga vindar och kraftigt regn i övre Thailand på lördag och söndag.

Avdelningen tillskrev väderförhållandena till ett monsuntråg som satt över nedre norra, övre centrala och nedre nordost och ett lågtryckssystem över Sydkinesiska havet medan ett måttligt högtryckssystem från Kina hängde över övre Vietnam och Laos.

Avdelningen sa att ett kraftigt temperaturfall från måndag till torsdag skulle orsakas av ett måttligt högtryckssystem från Kina.

Det sa att temperaturfallet skulle börja i nordost och sprida sig till resten av landet. 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/