Vissa medlemmar av den thailändska regeringen är inte nöjda med "The Cave", säger att filmen inte är baserad på fakta och vilseledande

The Cave Nang Non, en dokumentär av den irländska regissören Tom Waller om den dramatiska internationella räddningsoperationen för att rädda 13 "Wild Boar"-fotbollsspelare och deras tränare från den översvämmade Tham Luang-grottan i Chiang Rai-provinsen förra året, väcker stort intresse på sociala medier . Reaktionerna på filmen är blandade och inkluderar en avgjort negativ kommentar från Narongsak Osotthanakorn, dåvarande guvernören i Chiang Rai och befälhavaren för räddningsinsatserna.

I sitt Facebook-inlägg i går sa Tom Waller att han hade en öron av kritik från Mr. Narongsak, som var inbjuden att delta i premiären i Lampang-provinsen, där han nu är guvernör. Han sa att Narongsak hade klagat på att dokumentären inte är baserad i själva verket och istället för att belysa enigheten mellan alla inblandade i räddningen, som han sa var den främsta bidragsgivaren till dess framgång, fokuserar filmen på historien om just en irländsk dykare. 

Narongsak klagade också över filmens inkludering av historier om byråkratisk byråkrati som hindrade räddningsinsatserna, och citerade en man som körde sitt speciella vattenpumpfordon från Nakhon Pathom-provinsen, nästan 1,000 XNUMX km bort, bara för att få veta av en tjänsteman att han kunde 't.

Waller sa att ex-guvernören lämnade teatern efter att ha sett filmen en kort stund, och tillade att han skulle välkomna hans kommentarer om han hade sett hela filmen.

Enligt Nang Fang Mook webbsida fick "The Cave Nang Non" 8.0 av 10 positiva recensioner, med cirka 900,000 XNUMX likes, vilket beskriver filmen som att den har avslöjat den negativa sidan av statlig byråkrati.

Webbsidans administratör sa att scenen med en tjänsteman, som citerades för att ha varit oartig mot vissa människor som försökte stödja räddningsinsatsen, kan ha generat ett antal tjänstemän, och tillade att dokumentären berättar historien om räddningen genom irländarnas ögon. dykaren Jim Vorni, som ställde allt hemma på is för att hjälpa främlingar instängda i en översvämmad grotta i Thailand.

Regissören Tom Wallet träffar Narongsak.

Han sa att han tyckte synd om många andra människor som var inblandade i räddningsaktionerna, men som inte nämndes i filmen, men det är inte möjligt för regissören att berätta allas historia på bara två timmar.

Dokumentären hade premiär på filmfestivalen Busan i Sydkorea

Källa: Thai PBS

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/