Bil som är felaktigt parkerad i ett handikapputrymme i Chiang Rai får vindrutan sönder av demonstrant

Ett videoklipp av en skadad bil, som lagts upp på Facebook-sidan för en man som har erkänt att han medvetet hade krossat fordonets vindruta eftersom det var parkerat i den zon som är reserverad för funktionshindrade, har utlöst en omfattande debatt på nätet om huruvida hans agerande var berättigat .

Gärningsmannen, som identifierade sig som Mr. Peerapong Amornpich, sa att han var trött på att kapabla förare ständigt parkerar på utrymmen reserverade för funktionshindrade, men tillägger att han är villig att betala för reparationer av skadorna.

Ett klagomål har lämnats in till Muangdistriktets polis och ledningen för köpcentret i Chiang Rai.

Herr Peerapong hävdade att han krossade bilen för att påminna bilister med kroppsförmåga att inte parkera på utrymmen som är tydligt markerade som reserverade för handikappade förare.

Saken löstes efter att Peerapong gick med på att betala 10,000 XNUMX baht till bilens ägare för reparationerna.

I en kommentar till händelsen sa Manin Inpim, en kämpe för funktionshindrades rättigheter, att han inte håller med om någon form av våld, men bad alla köpcentra och varuhus att se till att deras parkeringsregler efterlevs strikt.

Källa: Thai PBS

https://www.thaipbsworld.com/car-wrongly-parked-in-handicapped-space-at-shopping-mall-damaged-by-protester/

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/