Vad är grejen med denna tecknade serie som har blivit viral på thailändska sociala medier? Vi berättar här….

En tecknad film som visar en filippinsk mamma och hennes barn har spridit sig till thailändska sociala medier och blivit viral på ett enormt sätt

Thailand-


En tecknad film med en filippinsk mamma och hennes barn har spridits viralt i thailändska sociala medier den senaste veckan. Om du inte har varit under en sten har du förmodligen sett den delas av thailändska vänner, invånare och expats, många som har skapat sina egna versioner.

På filippinskt språk betyder "Mag-ina" eller "Mae-loog" meme, mamma och barn. Den tecknade filmen skapades ursprungligen och kom från Filippinerna. Det hade en mindre inverkan på sociala medier i Filippinerna men exploderade när flera thailändare fick tag i det.

I den tecknade filmen frågar mammans karaktär, som lägger märke till att hennes barn går med väskor packade, vart barnet är på väg. Barnet ger ett svar, i allmänhet hoppfullt och ser fram emot framtiden.

Det är ganska enkelt att skapa din egen tecknade serie av den populära memen.

Hon märker då att hennes barn har återvänt snabbt i nästa panel och att barnet är besviket på sina ambitioner. Hon frågar varför barnet har kommit tillbaka och får oftast ett besviket eller komiskt svar.

Thailändare har använt den tecknade filmen den senaste veckan för att uttrycka liknande besvikelser i politik, pengar, handling eller relationer etc.

Många har använt den tecknade filmen för komiska önskningar för att uttrycka ett besök i Pattaya men att komma tillbaka snabbt på grund av bahtens styrka eller gå ut för att träffa sin flickvän bara för att komma ihåg att de är singlar.

Vissa har använt den tecknade filmen för att ta upp det nuvarande politiska klimatet i Thailand också och den har blivit ganska populär på Twitter i dessa avseenden.

Skrivet av Adam Judd och The Pattaya News Team

Den ursprungliga tecknade filmen från Filippinerna
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/