Brittisk dykare dör när han utforskar Song Hong-grottan i Thailand, känd för sitt djup

NAKHON SI THAMMARAT: En brittisk dykare hittades död på lördagseftermiddagen i Talay Songhong-parken, en populär dykplats i Thung Yai-distriktet längst i södra Thailand.

Britten, en 60-årig expat bosatt i Thailand, hade fortfarande sin dykutrustning på när hans kropp hittades. Det fanns inga tecken på misshandel och hans dykkompisar var på platsen när polisen anlände.

Mannens namn har undanhållits av The Pattaya News.

Vänner till offret berättade för polisen att de ofta dukade vid Talay Songhong i tambon Krungyan eftersom det var en populär plats bland utlänningar, säger Pol Col Chokdee Rakwattanapong, chef för Thung Yai polisstation, som larmades runt 2.30 på lördagen.

Vattnet på platsen är klart och det finns vackra grottor under vattnet, säger dykare. Grottan är populär i thailändsk folklore och legender eftersom den är känd för sitt extrema djup och rykten om en stad Naga (ormfolket) som bor långt nedanför. Många traditionella thailändska sånger refererar till grottorna, som består av två mycket djupa pooler.

Grottan ligger på ett mycket avlägset läge, cirka två timmar från närmaste stora stad och medicinska tjänster i Krabi. Grottan är faktiskt ett slukhål och med 198 meter en av de djupaste i Thailand. Delar av grottan på grund av dess svårighet och djup förblir outforskade.

Innan händelsen hade britten dykt cirka 100 meter från sina vänner. När de förberedde sig för att utforska grottorna märkte de att deras följeslagare hade varit under vattnet ovanligt länge. Plötsligt dök en tank upp på ytan och dykaren flöt under den. Hans vänner ringde lokala invånare från en liten by i området för att få hjälp.

Dödsorsaken är ännu inte fastställd. Polisen säger att offret kan ha blivit utmattad under dykning, utvecklat symtom från en sjukdom eller svimmat innan han drunknade. Hans kropp skickades till ett lokalt sjukhus för en obduktion, säger Pol Col Chokdee.

En skara människor samlas i Talay Songhong-parken, en populär dykplats i Thung Yai-distriktet i Nakhon Si Thammarat efter att en brittisk medborgare hittats flytande död i vattnet. (Foto av Nujaree Raekrun)

Källa: Bangkok Post, Naew Na

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1821284/british-diver-dies-in-nakhon-si-thammarat

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/