Turismminister säger att högsta prioritet är gratis visum för kinesiska och indiska turister för att öka turismen till Thailand

Ministeriet för turism och idrott kommer att föreslå turismstimulansåtgärder till regeringen den 31 januari.

Turism- och sportminister Pipat Ratchakitprakarn sa på torsdagen (23 januari) att den "högsta prioriterade åtgärden är att bevilja gratis visum till kinesiska och indiska turister, vilket borde bidra till att öka turismen avsevärt 2020", sade han. "Om åtgärden inte godkänns kommer vi att försöka förlänga visumperioden vid ankomst till slutet av 2020 istället för den 30 april."

Pipat tillade vidare att Thailand måste agera snabbt angående visumprivilegiet eller riskera att förlora turister till grannländer som Malaysia, som har aviserat gratis visum för kinesiska och indiska turister under hela 2020.

Åtgärden för gratis visum förväntas öka indiska turister till 2.5 miljoner från förra årets 1.9 miljoner, medan antalet kinesiska turister kan överstiga 12 miljoner från förra årets 11 miljoner, tillade Pipat.

"Bortsett från visumåtgärder har ministeriet också kommit med flera andra planer för att öka turismen, inklusive en kampanj som liknar regeringens "Ät, handla, spendera"-program men riktad mot utländska turister, sade han.

"Vi kommer att diskutera möjligheten att dela ut kontantkuponger till utländska turister som besöker Thailand, vilket borde hjälpa till att öka deras utgifter och dämpa effekterna av bahtuppskattningen. Vi förväntar oss att använda den centrala budgeten för att finansiera detta projekt.”

Ministeriet för turism och sport uppskattar att intäkterna från turistnäringen år 2020 kommer att nå 3.4 biljoner Bt, högre än förra årets Bt3.01 biljoner. Antalet utländska turister som besöker Thailand förväntas nå 40.5 miljoner till 41 miljoner människor och generera inkomster på minst 2.1 biljoner Bt.

Källa: https://www.nationthailand.com/news/30380998

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/