Cobra Gold 2020 öppnar officiellt med ceremonier och övningar

PHITSANULOK PROVINS, Thailand – Med en formation av 450 tjänstemedlemmar som bakgrund förklarade ledare och dignitärer att den 39:e upprepningen av övningen Cobra Gold officiellt invigdes med en ceremoni på Akathotsarot Camp, 25 februari.

Royal Thai general Pornpipat Benyasri, chef för den kungliga thailändska försvarsstyrkan; Michael Heath, USA:s ambassad i Thailand chargé d'affaires; och generalmajor Pete Johnson, US Army Pacifics ställföreträdande befälhavare, ledde ceremonin. De fick sällskap av ambassadörerna från Japan, Republiken Korea, Indonesien och Malaysia, tillsammans med en representant från Singapore och många andra dignitärer och nationella ledare som representerade många andra deltagande nationer.

Cobra Gold är medsponsrad av de kungliga thailändska och amerikanska väpnade styrkorna. I år pågår övningen till och med den 6 mars och kommer att fokusera på humanitärt medborgerligt agerande, en cyberövning, en amfibieövning, en humanitär hjälp- och katastrofhjälpsövning, som kulminerar i den kombinerade övningen med levande eld.

"Detta är det 39:e Cobra Gold, vilket gör det till den längsta internationella militärövningen i världen", sa Heath. "Medan Cobra Gold bygger på den långa och rika historien om vänskap mellan USA och Thailand, är övningen tydligt fokuserad på framtiden och har vuxit till att visa upp multilateral vänskap och interoperabilitet."

Nya tillägg till övningen kommer att introducera en demonstration av rivning av landminor och deltagande av stridsflygplanet F-35B Lightning II.

Övningen förbättrar säkerhetssamarbetet och avancerad interoperabilitet för att öka partnerkapaciteten vid planering och genomförande av komplexa och realistiska operationer för multinationell styrka och kombinerade insatsstyrkor.

"Cobra Gold-övningen fungerar som grunden för kunskapen, förmågan och militära färdigheter för varje man och kvinna som har deltagit", sa Benyasri. ”Det är en fantastisk möjlighet för oss alla som är från olika regioner att träna tillsammans under en period på två veckor. Detta skulle verkligen tillåta oss att lära av varandra, att dela och få fantastiska erfarenheter så mycket vi kan.”

Cobra Gold strävar efter att förbättra de deltagande nationernas förmåga att planera och genomföra kombinerade och gemensamma operationer; bygga relationer mellan deltagande nationer i hela regionen; och förbättra interoperabiliteten inom en rad aktiviteter, inklusive förbättrad sjöfartssäkerhet och reagera på storskaliga naturkatastrofer.

"Denna övning ger våra styrkor en avgörande möjlighet att träna tillsammans på komplexa och utmanande uppdrag, att bygga förtroende och förbereda oss för att kämpa tillsammans om det någonsin behövs för att försvara de värderingar och nationer vi tjänar", sa Johnson.

Deltagande länder i år inkluderar Thailand, USA, Singapore, Japan, Indonesien, Malaysia och Sydkorea.

Källa: us.navy.mil

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/