Koh Chang-tjänstemän och invånare bekymrade över turister som flyr Chonburi och Pattaya-området när restriktionerna skärps

Koh Chang-

Tjänstemän och invånare i Trat är oroade över att när restriktionerna blir hårdare i Pattaya och Chonburi, inklusive ett tillkännagivande från Chonburis sjukdomskontrollkommitté att fler åtgärder väntar på en underskrift från Chonburi-guvernören, inklusive stängning av stränder, hotellstängningar och mer, att tusentals flyr från Chonburi och åker till Koh Chang i närheten, där de flesta platser fortfarande är öppna.

Trat, som inte har haft några fall av Covid-19, har hittills beslutat att inte införa strängare stängningar och många platser är fortfarande öppna, inklusive stränder - och turister har hört detta högt och tydligt, vilket har skapat oro.

I genomsnitt tusen turister om dagen har anlänt till området, de flesta på flykt i Bangkok och Pattaya, fram till för några dagar sedan.

Saksit Mungkang, generalsekreterare för Trat-provinsens turistindustriråd, sa att cirka 10,000 8000 turister fortfarande finns kvar på ön, tillsammans med 10,000 XNUMX permanenta invånare och cirka XNUMX XNUMX anställda och företagare som inte är invånare i Koh Chang utan snarare tillfälliga arbetare.

Mr. Mungkang talade med pressen i eftermiddags angående farhågor om att med en nästan total avstängning av Pattaya sannolikt kommer att många turister skulle fly till Koh Chang.

"Turister som anländer till ön efter den 5 april kommer att få sitt reseregister strikt kontrollerat. Om de inte är Trat-bor kommer de att tillfrågas var de kommer ifrån och kommer att övervakas noga. Folkhälsotjänstemän kommer att hålla ett öga på dem under deras vistelse på Koh Chang, säger Sangsit i en intervju med Bangkok Post.

Trat-guvernören Wichian Limwongyoo, som är ordförande för den provinsiella panelen för smittsamma sjukdomar, förväntades åka till Koh Chang på fredagen för att träffa de lokala ledarna där och diskutera deras oro som har väckts de senaste dagarna när restriktionerna i omgivande provinser blir hårdare.

Samtidigt förväntas Chonburi-guvernören inom kort underteckna de nya restriktionerna för Chonburi och Pattaya, som inkluderar ytterligare strand- och platsrestriktioner, samt fler checkpoints för Pattaya City.

Pattaya News kommer att informera läsarna när denna order är undertecknad och ge en korrekt översättning.

Källa, med ytterligare material från The Pattaya News: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1891805/koh-chang-braces-for-flood-of-tourists-from-shut-down-pattaya?fbclid=IwAR0f5Za39-ipj6nqxEBU6D52vhkdAmt8JIERzt2hrQdKrdgis-fRaN2vTvA 

Bild: KoChangisland.com

Sändning
Användarrecension
2.67 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/