Förbudet mot alkoholförsäljning fortsätter i Thailand, säger den thailändska regeringen

Bangkok-

Dr. Taweesin Visanuyothin, talesmannen för Covid-19 Coronavirus Situation Administration (CCSA), bekräftade precis vid CCSA:s dagliga presskonferens att alkoholförsäljningsförbudet, som ursprungligen infördes i mitten av april, kommer att fortsätta.

I går kväll lämnade premiärministern, Prayut Chan-O-Cha, en order till Royal Gazette, enligt artikel 9 i nöddekretet för att kontrollera spridningen av Covid-19 Coronavirus, som i princip gav alla tidigare order från guvernörens monter förra maj 1, när de flesta av dem löpte ut, och tillåter regeringen att säkerställa en konsekvent process för att återöppna företag när det gäller att lätta på restriktioner. För mer om det, se nedan:

Inrikesministeriet beordrar guvernören att fortsätta att verkställa åtgärder och tidigare gjorda order

I huvudsak innebär detta att alkoholförbudet i varje provins kvarstår.

Dr. Taweesin svarade på frågor från pressen vid dagens konferens och uppgav att enligt nöddekretet kunde guvernören utfärda strängare eller samma order baserat på regeringens riktlinjer, men kunde inte göra mer avslappnade order, vilket innebär försäljningsförbudet för alkoholuppehåll tills vidare.

Anledningen till förbudet mot alkoholförsäljning, enligt Dr. Taweesin, är att det hjälper till att motverka sociala sammankomster eftersom när människor dricker tenderar de att samlas och umgås, arrangera husfester och andra föremål som potentiellt kan sprida Covid-19 Coronaviruset.

Det kommer inte att finnas någon "lucka" eller två dagars fönster för att tillåta människor att köpa mer aktier, enligt Dr. Taweesin.

Sändning
Användarrecension
2 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/