Thailand står fast när det gäller förbud mot alkoholförsäljning eftersom många användare av sociala medier är arga över beslut, missnöjda alkoholdrycksföreningar

Bangkok-

Thailand fattade sent på onsdagskvällen beslutet att anta en del av nöddekretet som gjorde det möjligt för alla nuvarande utfärdade order för att kontrollera spridningen av Covid-19 Coronaviruset av provinsguvernörens utgångsdatum, senast 1 maj. Detta inkluderade beslutet som fattades i varje provins att förbjuda alkoholförsäljning. Thailand har nu utfärdat regler och riktlinjer för varje provins att följa för att långsamt lätta på restriktionerna och öppna företag igen - men alkoholförsäljningen var inte en av de initiala åtgärderna som lättade.

Förbudet mot alkoholförsäljning gjordes ursprungligen av provinser i början till mitten av april och många regeringstjänstemän angav ett originellt skäl till att förbudet var att stoppa människor från att potentiellt festa eller fira den populära Songkran-festivalen, som är det thailändska nyåret. Trots att semestern formellt skjutits upp och alla evenemang ställdes in, var oron fortfarande framträdande för många ledare och varje guvernör i landet slutade med att förbjuda försäljning av alkohol, de flesta bara till slutet av Songkran.

När Songkran upphörde förlängde dock många provinser förbudet till slutet av maj och hävdade att det fanns farhågor om att tillåtelse av försäljning av alkohol skulle få folk att gå ut och samlas, umgås och festa. Motståndarna till att tillåta försäljning av alkohol pekade på många offentliga berättelser om privata hus- och barfester som slogs och berättelser om människor som arresterades berusade efter utegångsförbud och drickande i offentliga utrymmen som parker och stränder. De som var emot stödde regeringens uttalande att genom att förbjuda alkoholförsäljning skulle fester och sammankomster som potentiellt skulle kunna sprida viruset minskas eller elimineras. Motståndare sa också att om vissa provinser tillät försäljning av alkohol skulle folk gå från en provins till en annan för att köpa, vilket är emot regeringens nuvarande mål att avskräcka resor.

Vissa motståndare sa också att genom att förbjuda försäljning av alkohol säkerställde det att miljontals thailändare utan arbete inte slösade eller spenderade sina pengar på sprit, vilket inte är nödvändigt enligt dem, och istället spenderar dem bara på mat och nödvändigheter, med angivande av Det fanns oro för att vissa människor skulle spendera hela sina 5,000 XNUMX baht i ekonomiskt stöd som den thailändska regeringen gav till arbetslösa på sprit. Slutligen sa flera motståndare att eftersom barer och nöjesställen fortfarande är förbjudna men restauranger kommer att tillåtas öppna inom kort, fanns det oro för att även om restauranger skulle "berättas" att inte sälja alkohol skulle folk fortfarande besöka anläggningar som främst var barer men sålde ett litet urval av mat att dricka och pekade på exempel i Pattaya efter att barer stängts men restauranger inte gjorde det i slutet av mars.

Thailand, som ett helt land, rapporterade sex fall av Covid-19 Coronavirus i går, fem av dem i djupa södern, Yala, nära gränsen till Malaysia. Antalet fall av Covid-19 har stadigt sjunkit i flera veckor på grund av tuffa regeringsregler och restriktioner såsom utegångsförbud, alkoholförbud, förbud mot internationella flygningar, stängningar av de flesta företag som inte ansågs nödvändiga, avskräckande av inrikes resor och annat olika åtgärder.

Anhängare av att avsluta alkoholförsäljningsförbudet uppger på sociala medier att människor kommer att samlas och umgås, framför allt kring mat, oavsett alkoholförbud. Många uppgav att ett långsiktigt förbud också skulle uppmuntra illegal försäljning och potentiellt leda till att en "svart marknad" bildas. Supportrar sa också på nätet att argument om att människor spenderade pengar på sprit var ogiltiga eftersom en vuxen hade förmågan att själva bestämma vad de skulle spendera sina pengar på. Slutligen är det vanligaste uttalandet bland dem som stödjer ett hävande av förbudet att förbud mot försäljning av alkohol när de allra flesta bara vill dricka hemma, ta en lugn drink till middagen eller titta på en film kontra en liten minoritet som drog rubriker genom att arrangera fester var inte rättvist mot majoriteten av ansvarsfulla vuxna. Det fanns också en viss oro över de hälso- och psykiska frågorna om att sluta med alkohol för långvariga alkoholister.

Alkoholdrycksföreningarna som representerar de flesta stora alkoholföretagen i Thailand har upprepade gånger sagt att de är besvikna över den thailändska regeringens beslut att fortsätta förbudet mot försäljning av alkohol, vilket kommer att fortsätta åtminstone fram till det nuvarande planerade slutet av nöddekretet i maj. Alkoholdrycksföreningarna påpekade stora mängder produkt och lager som skulle förfalla och inte kunna säljas, vilket orsakade miljontals bahts förlust, till både privata företag och alkoholföretagen, och angav att om man lägger denna förlust utöver att tvinga företagsstängningar till underhållnings- och dryckesindustrin var oacceptabel för företagare som redan hade det kämpigt. En mycket diskuterad tvådagars "lucka" diskuterades för att tillåta föreningarna att sälja gamla lager och för drinkare att "lager upp" men avvisades av regeringen.

Covid19 Center for Situation Administration, eller CCSA, talesman Dr Taweesin Visanuyothin uttalade i går vid en regeringspresskonferens att risken för att människor samlas och umgås över alkohol var för stor för att riskera att tillåta försäljning för majoriteten vid denna tidpunkt.

Den ständige inrikesministern, Chatchai Promlert, berättade för pressen i går att alkoholförbudet skulle fortsätta att gälla till åtminstone den 31 maj. Han sade att förbudet mot alkoholförsäljning var "kritiskt" för att innehålla Covid-19-viruset i hela landet.

Slutligen berättade general Somsak Rungsita, generalsekreterare för det nationella säkerhetsrådet, i egenskap av chef för CCSA:s centrala samordningskontor, för pressen idag att det nationella säkerhetsrådet skulle se till att varje provins i landet strikt följer order om att inte tillåta försäljning av alkohol och att det nationella säkerhetsrådet gick med på att det var avgörande för att stoppa spridningen av Covid-19. Under de kommande dagarna uppgav han att det nationella säkerhetsrådet skulle tala med varje provinsguvernör i sin tur för att säkerställa att de förstod vikten av alkoholförsäljningsförbudet.

Regeringen har vid flera tillfällen klargjort att beslutet om försäljningsförbud för alkohol inte är en opinionsfråga i frågan, där majoriteten förefaller starkt emot beslutet, utan snarare ett skydd för nationens hälsa och potentiell spridning av Covid-19 Coronaviruset.

Håller DU med om beslutet att förbjuda alkoholförsäljning? Berätta varför eller varför inte i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
3.75 (8 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/