Pooler och vissa gym kan öppna från och med söndagen den 17 maj - men MYCKET strikta regler gäller

Bangkok-

Vid en presskonferens i Bangkok i eftermiddags som tillkännagav en viss begränsad uppmjukning av restriktioner och lättnader av låsningsåtgärder i Thailand som var avsedda att kontrollera spridningen av Covid-19 Coronaviruset, ledd av regeringens talesperson Dr. Taweesin Visanuyothin, namngavs flera områden och föremål. och flaggad för återöppning.

En av dem, lite av en överraskning efter att ha fått veta tidigare i veckan att de inte skulle öppna igen i den här fasen, var simbassänger, troligen på grund av ett stort antal klagomål och kritik på nätet, särskilt med stränder som också är stängda för simning .

Simbassänger kan öppna igen från och med söndagen den 17 maj, men det finns regler som inte var på plats tidigare. Dessa inkluderar följande:

-En anställd MÅSTE vara i tjänst hela tiden. Om personalen är livräddare måste de också ansvara för social distansering och se till att människor inte samlas eller umgås runt poolen.

-Simmare måste stanna i sina egna banor och spel eller poolaktiviteter, som vattenvolleyboll, etc, är förbjudna.

-Poolen ska vara för träning, inte för att sola, umgås, dricka, äta, dricka, festa, samlas, etc. Sammankomster och fester fortsätter att strikt strida mot nöddekretets regler i Thailand för att stoppa den potentiella spridningen av Covid-19 Coronavirus.

-Tidsgränser bör finnas för simmare, inte mer än en timme.

The Pattaya News noterar att enskild lägenhetsledning fortfarande kan välja att hålla pooler stängda, efter eget gottfinnande, särskilt om de inte har personal tillgänglig för att titta på poolen, enligt reglerna, och säkerställa social distans.

När det gäller gym är de uttalanden som släpps fortfarande vaga på sina ställen och kommer att förtydligas i den slutliga ordningen som släpps i Royal Gazette, antingen ikväll eller imorgon, men det preliminära tillkännagivandet och listan angav följande:

- Fitnesscenter i gallerior måste förbli stängda

-Mycket av tonvikten verkade ligga på lägenheter eller små gym. Det är inte helt klart om stora träningscenter kommer att tillåtas öppna och det kommer att klargöras i den slutliga Royal Gazette-ordern. Ettor i gallerior uppgavs specifikt förbli stängda. Vi föreslår lokala gym eller företagare som är osäker på om de kan öppna igen att ringa det lokala stadshusets kontaktcenter på 1337 och fråga.

- Endast fria vikter.

-Inga klasser, gruppaktiviteter, boxning osv

-Ingen användning av utrustning som löpband eller stationära cyklar

-Begränsning av tre personer åt gången i områden, även om vissa aktiviteter som bordtennis, yoga, badminton, korsfäktning och gymnastik är tillåtna.

Det här är en utvecklingshistoria. Detaljer kan ändras eller läggas till innan den slutliga ordern från den thailändska regeringen och är för närvarande baserad på tillkännagivandena som gjordes vid dagens presskonferens och bildspel som visades. Det är också värt att notera att provinsguvernörer har möjligheten, om de så önskar, att stärka reglerna och kan förbjuda några, eller alla dessa föremål att öppnas igen, efter eget gottfinnande. De har dock inte befogenhet att slappna av eller luckra upp reglerna enligt de nuvarande nöddekretlagarna.

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/