Folkhälsoministeriet förtydligar om mat och dryck på bio- Det var bara ett förslag, inte en regel

Bangkok-

I ett uttalande idag från Folkhälsoministeriet som svarar på frågor från thailändsk press om att äta och dricka på biografer backade ministeriet något tillbaka på deras ursprungliga regel efter offentlig feedback och sa att popcorn, snacks och läsk var ok på en teater.

Dr. Phanphimon Wipulakorn, generaldirektör för Folkhälsodepartementet, sade idag att det inte var förbjudet att äta och dricka på bio.

Detta kommer efter att flera stora biografkedjor, som Major Cinemas, gjort tillkännagivanden om att popcorn och snacks var ok. Dessutom blev bilder virala på sociala medier på människor som äter på teatrar, vilket ledde till att vissa människor online frågade om dessa människor bröt mot reglerna.

Dr. Phannphimon klargjorde idag att förbudet mot att äta och dricka på biografer var ett förslag, inte ett förbud, och var ett missförstånd när det ursprungligen diskuterades för pressen av regeringen förra veckan. Folkhälsoministeriet anser fortfarande att det är säkrare att lämna masken på under hela filmen och inte riskera att ta bort den för att äta eller dricka, men medgav också att det inte var förbjudet och filmbesökare fick, på egen risk, äta och dricka på bio.

Han sade också att om man väljer att äta och dricka på bio för att hjälpa personalen med desinficeringsprocessen genom att ta bort ditt skräp från teatern när du går.

Reaktionen på thailändska sociala medier var mycket positiv eftersom det verkade som en majoritet av nätanvändare på nätet tyckte att regeln var absurd. Biografer var förmodligen överens eftersom majoriteten av deras intäkter kommer från mat och dryck.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/