Op-ed: Thailand kommer sannolikt inte att återuppta internationella flygningar före september - så hur ser framtiden ut?

Följande är en åsiktsledare av en gästskribent. Åsikterna inom The Pattaya News Co. LTD återspeglar inte nödvändigtvis.

Av: Andrew J. Wood

BANGKOK — En senior chef för civil luftfart sa nyligen att internationella flygningar sannolikt inte kommer att återupptas i Thailand förrän i slutet av september.

Civil Aviation Authority of Thailands direktör Chula Sukmanop rapporterades i den engelska tidningen Khaosod att inget av flygbolagen han träffade hade uttryckt intresse för att återuppta sina internationella flygningar till nästa månad, när ordern om att stänga landets luftrum skulle löpa ut. Han tillskrev oviljan till osäkerhet kring regeringens politik för internationella resor.

"Jag tror att internationella flygningar kommer att återupptas i september", sa Chula. ”Alla flygbolag kunde inte bedöma efterfrågan på flygresor. De måste vänta och se situationen i slutet av denna månad.

Regeringen måste fatta ett slutgiltigt beslut innan landets luftrum kan öppnas, men det innebär inte en heltäckande öppning för flygresenärer, eftersom endast affärsmän skulle få ta flygen enligt de så kallade resebubblaförslagen, " han lade till.


Thailands flygplatser (AoT) förutspår en total återuppkomst av 493,800 66.58 flygningar och cirka 2019 miljoner passagerare mellan oktober 2020 och september XNUMX. Antagandena baseras på återupptagandet av ett begränsat antal inrikesflyg i maj och sedan en långsam upprustning av Flygscheman.

Vid ett nyligen anordnat webbseminarium av Amcham under bannern "Thailand Tourism Forum 2020 – Temperature Check" tidigare i veckan rapporterade presentatören Charles Blocker CEO IC Partners Ltd att 22 av 38 thailändska flygplatser var öppna (58 %) men med endast 50 % "normalt" flyg kapacitet och 25-30 % av platserna upptagna. 


Även om flygningarna har återupptagits (endast inrikes) tror AoT att det kommer att ta längre tid att återgå till normal volym. Om man tittar på långdistansprognosen för återhämtning, meddelade AoT att flygningar inte kommer att återgå till "normala" före oktober 2021.

Presidenten för Thailands flygplatser, Nitinai Sirismatthakarn, rapporterade att flygresor borde vara tillbaka till nivåerna före Covid19 före oktober 2021, 18 månader borta. Men under resten av året förväntar sig den thailändska flygsektorn en betydande minskning av antalet flygningar och passagerarantal.

"Återhämtningen av internationella rutter kommer att bero på hur snabbt ett vaccin eller antivirala läkemedel kan göras tillgängliga.

"Totala flygningar och passagerare kommer att minska med 44.9% respektive 53.1% på grund av Covid-19-pandemin", sa han till Nation Thailand.

"Thailands viktiga destinationsländer är länder i Asien och Stillahavsområdet som står för över 80% av våra resor."

Regeringskällor säger att inneslutning av Covid-19-viruset är beroende av olika åtgärder som vidtas av olika länder, vissa strängare än andra.

Det förutspås att inrikesflygbranschen kommer att återhämta sig först, eftersom återhämtning av internationella rutter beror på hur snabbt ett vaccin eller antivirala läkemedel kan göras tillgängliga.

Thailands luftrum har varit stängt för internationella flygningar sedan april på grund av coronavirus-pandemin. Endast nödvändiga resor som repatriering och diplomatflyg fick flyga in i landet, även om de flesta inrikesflyg har återupptagits efter veckor av avtagande infektioner i landet utan att några nya infektioner har rapporterats på 24 dagar. Thailand har bara haft 3,146 19 rapporter om Covid-58-fall och endast 8.58 dödsfall totalt jämfört med totalt 456,384 miljoner fall och XNUMX XNUMX dödsfall globalt. 

Flygbyrån meddelade också en uppsättning nya säkerhetsåtgärder under ett möte med flygbolag och flygplatsoperatörer på tisdag.

Enligt de nya reglerna är det inte längre nödvändigt att lufttrafikföretag lämnar tomma platser mellan passagerarna, men passagerare behövs fortfarande för att bära ansiktsmasker under hela resan.

Mat och dryck får endast serveras på flygningar som överstiger två timmar och de måste tillagas i en förseglad behållare. Flygbolag är också skyldiga att förbereda ett utrymme i kabinen för att skilja sjuka passagerare från andra.

Inrikesflyg fick tidigare ta ut nästan dubbelt så mycket som det ursprungliga priset eftersom de var tvungna att lämna många platser tomma för att säkerställa social avstånd. Luftfartschefen förväntade sig att priserna skulle vara lägre tack vare de senaste åtgärderna som underlättade restriktionerna för resor.

Mr Blocker, IC Partners VD föreslog att det var troligt att stränga åtgärder för utländska ankomster kan minska framöver, och 14-dagars karantänen kan avstås av regeringen. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/