Nokscoot Airlines meddelar att det håller på att likvidera, offer för pandemin

Bangkok-

Budgetoperatören NokScoot Airlines meddelade idag, bara dagar efter att de meddelat att de säger upp fyrahundra anställda, att de går i konkurs.

Det regionala flygbolaget trafikerade rutter som betjänade delar av Kina och Japan samt New Delhi, Singapore och Taipei, från sin huvudbas på Don Mueang-flygplatsen i Bangkok.

Nokscoot sa att dess styrelse beslutade på fredagen att likvidera flygbolaget, med beslutet att tillkännages ytterligare på en bolagsstämma som kommer att hållas om ungefär två veckor. Ytterligare uppskattningsvis 450 anställda kommer att sägas upp, men kommer att få fulla förmåner enligt thailändsk lag enligt Nokscoot.

Nokscoot hade haft svårigheter redan före Covid-19-pandemin, enligt finansanalytiker, eftersom de kämpade för att konkurrera med flera andra regionala lågprisbolag. NokScoot var ett joint venture mellan Scoot och Thailand-baserade flygbolaget Nok Air och hade enligt uppgift inte kunnat notera en total vinst för hela året sedan det bildades 2014. Pandemin, enligt Nokscoots styrelse, eskalerade frågan om vinstförlust och har lett till den kommande likvidationen av flygbolaget.

Singapore-baserade Scoot äger 49% av NokScoot och gjorde tillkännagivandet tidigare idag. Nok, ett inhemskt lågprisflygbolag äger 51 % av flygbolaget. Minst tre av flygplanen i NokScoots flotta kommer att återlämnas till Singapore, tillade de i tillkännagivandet.

Ytterligare information finns här: https://asianaviation.com/nokscoot-to-be-liquidated/

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/