Thailand firar två år sedan Tham Luangs grotta räddade ett ungt fotbollslag och deras tränare

CHIANG RAI – Tolv unga fotbollsspelare och deras tränare var fångade i ett grottsystem i Chiang Rai-provinsen för två år sedan, vilket ledde till ett extraordinärt räddningsuppdrag av ett internationellt räddningsteam. Alla 13 unga fotbollsspelare togs så småningom ut ur den mörka och översvämmade grottan, men med förlusten av en av de tidiga svararna som levererade syre, som tyvärr miste livet under sitt modiga uppdrag.

En minnesceremoni hölls idag i Tham Luang – Khun Nam Nang Non National Park i Chiang Rai, för att hylla samhällets befälhavare Saman Gunan, en före detta dykare från Royal Thai Navy som miste livet under räddningen av Moo Pa Academy fotbollslag och deras tränare, instängda i Tham Luangs grottsystem för två år sedan.

Ceremonin började med en ceremoni för allmosor för 108 buddhistiska munkar, en gudstjänstceremoni vid Chao Mae Nang Non-helgedomen, en förtjänstceremoni för Lt Commander Samans ande och en traditionell livsförlängande rit för observatörer vid denna ceremoni.

Ceremonin deltogs av det skyddade områdets regionalkontor 15 direktör Kamolchai Kotcha, Mae Sai distriktschef Prasong Lhaon, Tham Luang – Khun Nam Nang Non National Parks chef Kawee Prasompol, tjänstemän från lokala myndigheter och bybor från Mae Sai och omgivande distrikt .

Alla de räddade fotbollsspelare och deras tränare, såväl som Mrs Waleeporn Gunan, änkan efter den avlidne Mr. Saman, deltog också i ceremonin.

Ett seminarium som delade strategin och erfarenheterna från de som var inblandade i räddningsuppdraget ägde också rum efter religiösa ceremonier på morgonen, tillsammans med en diskussion om utvecklingen av Tham Luang som ett lärocenter och bestående registrering av incidenten, ett extraordinärt ekosystem i grottorna, och framtidens speleologiska attraktion.

Källa: Thai National News Bureau

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/