Anti-regeringsprotester kommer till Chonburi med stora folkmassor i Laem Tan

Chonburi-

En fredlig protest mot regeringen ägde rum i Chonburi i går kväll och lockade en stor folkmassa som efteråt städade Bang Saen-stranden tillsammans för att hjälpa lokalsamhället.

Protesten, som följer på flera andra större protester i Bangkok tidigare i veckan, leddes av en grupp som kallar sig Youth Liberation Front. Gruppen, som inte hade ett officiellt antal deltagare tillkännagav men hade olika uppskattningar av arrangörer och brottsbekämpning, var fredlig. Saen Suk-polisen övervakade situationen men störde inte. Lokala administrativa tjänstemän i Saen Suk ska också ha varit närvarande, dock bara för att hjälpa till att kontrollera trafiken och observera, skenbart för att säkerställa fysisk distansering och Covid-19-försiktighetsåtgärder som t.ex. maskbärande ägde rum.

Arrangörerna av protesten efterlyser tre huvudmål, som motsvarar samma mål som krävdes vid protester i Bangkok, Chiang Mai och Ubon:

1. Upplösa parlamentet

2. Skriv om författningen

3. Stoppa officiella och inofficiella trakasserier och lagföring av demonstranter och aktivister.

Demonstranter har uppgett att om dessa krav inte tillgodoses inom flera veckor kommer protesternas svårighetsgrad och intensitet att skärpas. De klargjorde inte exakt vad detta skulle innebära.

Efter protesten gick folkmassan till Bang Saen-stranden där de fortsatte med att samla in skräp och städa området, och sa att de ville visa att de också stöder det allmänna samhället.

Samtidigt har den thailändska regeringen upprepade gånger sagt att förlängningen av nöddekretet inte är politiskt och inte har något att göra med protester. Regeringen tog bort förbudet mot offentliga sammankomster från dekretet även denna vecka, men konstaterade att politiska möten fortfarande måste följa lagar om offentliga församlingar. Chonburis regering gjorde inte omedelbart ett offentligt uttalande om demonstrationerna eller om de ansåg att några lagar hade brutits.

Fotokredit: 77kaoded

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/