Tre bangladeshiska män greps i Sa Kaeo för illegal gränspassering

Sa Kaeo-

Tre bangladeshiska medborgare greps och anklagades för att olagligt korsa gränsen från Kambodja till Thailand via Sa Kaeo-provinsen denna vecka.

Händelsen ägde rum i Klong Luek-området då de tre männen påstås ha fångats på bar gärning när de vadade över en kanal in i Thailand från den kambodjanska sidan nära Poipet. Gränskontrolltjänstemän under ledning av polisgeneral Tharapong Malakam gjorde gripandet.

De tre männen namngavs som Mr. Soel Parvez, 40, "MD" 27, och Abdul Karim Alzad, ålder 33 år. Alla var bangladeshiska medborgare och hade sina pass närvarande.

De tre männen ska ha berättat för gränspolisen att de hade flugit till Kambodja på semester i mars och suttit fast under Covid-19 Coronavirus-krisen utan att kunna ta sig hem och hade slut på pengar. Det finns ingen formell Bangladesh-ambassad i Kambodja så männen planerade att smyga in i Thailand och åka till Bangladeshs ambassad i Bangkok för att få hjälp.

Thailands gränspolistjänstemän sa att männen kommer att hållas fängslade i Sa Kaeo under karantänprocedurer och testas för Covid19 Coronaviruset. Ambassadtjänstemän skulle dock informeras om männens omständigheter och uppmanas att hjälpa till.

Sa Kaeo har varit en stor illegal gränsövergångsplats och thailändska tjänstemän har vidtagit strikta åtgärder för att fånga illegala migranter. Men majoriteten av de som fångades är kambodjanska medborgare och tjänstemän berättade för pressen att det var ovanligt att fånga icke-kambodanska medborgare som smyger över gränsen.

Foton: Naew Na

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/