Mors dag, Hennes Majestät Drottning Mamma Sirikits födelsedag i Pattaya

Pattaya-

De högst rankade tjänstemännen i Pattaya City anslöt sig till en meritceremoni på Banglamung-distriktets kontor i morse för att hedra 88-årsdagen för drottningmodern Sirikit Kitiyakara, mor till Hans kungliga majestät kungen Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun.

Att leda ceremonin började med att ge allmosor till munkar och en traditionell buddhismceremoni.

Hedersceremonin hölls framför drottningmodern Sirikit Kitiyakaras bild.

Samtidigt har Nong Nooch Gardens firat Mors dag med en parad och elefanter som ger jasminblommor till elefanternas mammor.

I Thailand firas Mors dag årligen den 12 augusti eftersom det är födelsedagen för Hennes Majestät Drottning Sirikit, Drottningmodern, som också betraktas som moder till alla thailändare.

Läs mer om vår artikel om Thailand, Mors dag HÄR.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.