Pattaya monorail-konstruktion på Second Road ska påbörjas 2024

Pattaya-

Åttio procent av lokalbefolkningen som deltog i offentliga utfrågningar har stött byggandet av en Pattaya monorail på Second Road, enligt Pattaya City tjänstemän. Monorail-konstruktionen förväntas starta 2024 med en uppskattad initial investering på 26 miljarder baht.

 

 

 

Den övergripande monorailplanen består av fyra huvudlinjer och 22 mindre matarlinjer för Pattayas monorailsystem. Den första prioriteringen för byggandet kommer att vara den gröna linjen som mest representerar centrala Pattaya.

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

Den sista offentliga utfrågningen hölls idag ledd av Pattayas administrativa biträdande chefschef Kietisak Sriwongchai och monorail-projektledaren Mr. Phongtawee Lertpanyawit.

 

Mr Pongtawee berättade för The Pattaya News "XNUMX procent av Pattayas invånare stödde monorailbygget på Pattaya Second Road i den sista offentliga utfrågningen."

 

"Men det finns några lokalbefolkning som var oroliga över bygget eftersom Pattaya Second är smalt. Bygget kan påverka trafiken och skada landskapet, enligt deras oro. Vi är också medvetna om oron för Songtaew (baht-buss) och motorcykeltaxichaufförer som är oroliga för att det kan påverka deras intäkter och tar upp deras problem individuellt.” Pongtawee lade till.

 

"Vi för diskussioner om dessa problem för ytterligare potentiella lösningar innan bygget startar."

 

 

"Byggandet förväntas starta 2024 och beräknas vara klart för drift 2027. Ytterligare linjer kommer att ske i framtiden, men kärnfokus för närvarande är byggandet av den gröna linjen."

Den gröna linjen kommer att ha totalt 13 stationer och startar vid en planerad höghastighetstågsstation, ett stort projekt som ingår i planen för den östra ekonomiska korridoren. Planen är att monorailen ska gå ovanför Second Road där majoriteten av byggnaderna är under fyra våningar, enligt formgivarna.

 

 

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.