Man stjäl donationslåda från Chonburi-templet, bär den nedför en kulle med femhundra steg för att upptäcka att den är tom

Chonburi-

En man fångades på CCTV igår när han stal en donationslåda från ett avlägset tempel i Chonburi, vilket krävde att han gick upp och ner femhundra steg på en brant kulle bara för att upptäcka att lådan var tom.

Tjuven fångades på CCTV-filmer vid Phra Buddhabat-templet på Nong Nom Hill.

Templets huvudmunk, Winai Jittatammo, berättade för The Pattaya News "Den tomma och brutna donationslådan hade dumpats längst ner på kullen. Det här är en mycket brant backe med femhundra trappsteg och ett litet tempel med en tung donationslåda. Mannen blev troligen upprörd över att lådan i princip var tom."

”Tjuven som stal donationslådan är en lokalinvånare som har psykiska funktionshinder. Det fanns i princip ingenting i donationslådan. Vi bestämde oss för att inte väcka åtal, eftersom lådan i princip var tom och hoppas att mannen istället lär sig av sina misstag.”

"Normalt finns det ingen på kullens tempel men det finns en CCTV-kamera. Munkar bor vid ett annat tempel nerför kullen.” avslutade Winai.

Sändning
Användarrecension
3 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.