Norra Thailand kommer sannolikt att fortsätta att drabbas av snabba översvämningar eftersom kraftiga nederbördsprognoser väntas i helgen

Nordliga provinser, särskilt Nan, Sukhothai, Phrae, Lampang, Mae Hong Son och Chiang Mai, har drabbats allvarligt av snabba översvämningar som sannolikt kommer att fortsätta som kraftiga nederbördsprognoser i helgen i Thailand.

Hundratals hus i femton distrikt översvämmades och skadades kraftigt efter att monsunregn hade utlöst allvarliga översvämningar i flera norra delar av landet förra veckan.

Nan-provinsen led mest då 960 hushåll i tjugo distrikt förstördes och en person dödades. Räddningstjänstemän var tvungna att omedelbart hjälpa den lokala evakueringen eftersom vattennivån nu har nått över 1 meter. Det är enligt uppgift den mest katastrofala översvämningen som någonsin inträffat på sextio år under året.

Lokalbefolkningen i Sukhothai uppmanades också att evakuera eftersom starka strömmar och höga vattennivåer i Yomfloden fluktuerade upp och bröt barriären tidigare i morse, den 23 augusti.

Naturkatastrofen har ännu inte avtagit eftersom avdelningen för katastrofförebyggande och begränsning nyligen har förutspått att kraftiga till mycket kraftiga regn förutspås fortsätta i de norra, nordöstra, centrala och östra regionerna idag. Människor bör också akta sig för eventuella översvämningar, avrinning av skogar och jordskred.

Fyrtio möjliga drabbade områden är:

Norr: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit och Phetchabun

Nordost: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Chaiyaphum och Khon Kaen

Central: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chai Nat, Kanchanaburi och Ratchaburi

Öst: Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat

Överstelöjtnant Chalongchai Chaiyakham, befälhavare för den 3:e regionen, sa i går, den 22 augusti, att Phrae-provinsen var det mest oroande området för tillfället eftersom den skulle ta emot en stor mängd vatten från Yom-floden som passerade från Sukhothai-provinsen på 1,100 XNUMX kubikmeter varje minut.

Befälhavaren sa till Associated Press: "Efter en helikopterpatrull igår såg vi att även om vattennivån kan sjunka, var många områden i norr fortfarande översvämmade och skadade. Lokalbefolkningen evakuerades nu i det tillhandahållna området och fick hjälp med förnödenheter och medicinska hjälpmedel.

"Under tiden samarbetade vi med alla avdelningar för att övervaka möjligheten av inkommande översvämningar och hålla allmänheten informerad om översvämningen och eventuella meddelanden från regeringen."

Foto med tillstånd: Thai News Agency och National News Bureau of Thailand

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.