Onlineshopping är för närvarande inte tillgänglig för SCB-betalkortsinnehavare på grund av upptäckt av bedrägerier

Nationella -

Siam Commercial Bank släppte ett uttalande online i går kväll, den 22 augusti, att vissa av företagets betalkort är tillfälligt otillgängliga för onlinetransaktioner efter att en bedragare enligt uppgift hade använt sina kunders betalkortsinformation för att spendera online.

Enligt uttalandet har Siam Commercial Bank nyligen upptäckt bedrägliga transaktioner i flera kunders betalkort som har använts frekvent och misstänkt i e-handelstransaktioner.

Banken var därför tvungen att avbryta användningen av vissa betalkort för elektroniska handelstransaktioner inklusive onlineshopping effektivt idag för att förhindra ytterligare skada. Samtidigt kan kunderna fortfarande använda sina betalkort för transaktioner vid bankomater och vid swipeautomater som vanligt.

Resolutionen behandlas för närvarande. Det har ännu inte meddelats när betalkortsinnehavare skulle kunna utföra onlinetransaktionerna igen för tillfället. Det har rapporterats att vissa kunder kan använda sina kort normalt och vissa inte.

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.