Pattaya Cricket Club Stallions vid den 6:e årliga Koh Chang Beach Tournament

Pattaya Cricket Club Stallions på 6th Koh Chang Beach Tournament.

Skrivet av Clive Rogerson för PCC 

Redaktörsnotering: Om du vill skicka in din lokala sportgrupp eller evenemang gratis till oss för publicering på The Pattaya News vänligen maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com eller skicka ett meddelande till oss på vår Facebook.

PCC Stallions hade stora förhoppningar om att göra bra ifrån sig i turneringen eftersom de flesta av laget spelade i Chiang 8:s i februari 2020, som vanns av PCC. Tyvärr var Stallions i en tuff grupp som innehöll Black Parrots, vinnare för de senaste två åren, Lanna och The Young Ones. 

 

Deras första match var mot The Young Ones som slog först. Simon bollade först. Joe slog den andra bollen ner i halsen på Wez som omedelbart tappade bollen och kastade tillbaka den vilt för omkullkastningar. En 4 från sista bollen via ett missfält från Andy på Long-on. 15 off the over och allt gick över Pete Tong för hingstarna. Andy hade nästa över och höll briljant en enhandsfångst för att avfärda Tee, som avslutade sin over i ankdammen. Matt kastade en dålig över med extranummer och störtningar, men han lyckades bolla Meow och därmed låg The Young Ones på 21 vid halvvägs. Reds bollade härnäst och det skulle ha varit en bra över om inte Trevor hade felfält en boll som gick för 4. Trevor var nästa och han begränsade den snabbrörliga Cot till 8 runs. Wez tog den näst sista över och hade Win lod LBW första boll men den gavs inte. Wez lyckades sedan köra ut Win med ett fantastiskt kast och Win var iväg till ankdammen. The Young Ones gjorde 33 poäng.

Hingstarna blir till slagträ. Wez, Simon och Matt (12) gjorde alla bra i de tre första oversna med flera gränser och extras begåvade från bredare. 24 gjorde mål på halvvägs och inget i det. Andy slog 4:anth över mot Juo och under en självmordskörning med störtningar överallt, blåste vinden en borgen och Andy ansågs vara slut!!!! Bollen var inte i närheten av stubbarna. Reds slog mot Poom. Han blev utkörd men fick en 6:a från sista bollen. 12 behövs för en vinst och Trevor var sist man in mot Win. Trevor får 3 prickar och sprang sedan ut sig själv från en no-ball!!!! Nu 14 att vinna och Vinn skålar 2 breda för 10 körningar. Stallions gör 29 poäng och förlorar med 4 runs. Ett allvarligt misstag de skulle ångra.

 

Den andra matchen var mot Lanna som valde att slå. Simon bowlade först och det var inte snyggt. 2 no-balls och en bred gav bort 12 men han tog Jack av sin egen bowling. Matt bowlade mot Luang och fångade honom första bollen. Senare gick Luang för en riskabel andra och ett bra inkast från Simon fick Luang att ta slut. Trevor blev slagen av Chaitree med tre gränser och 15 av över. Reds kunde inte hålla John, som höll poängen tickar över och förde totalen till 20 efter 4 overs. Andy bollade bra för att hålla tillbaka Duan till 7 runs medan Wez hade den sista over och begränsade Chanchai till 8. Totalt 35.

Stallions öppnade med Simon som hade en utmärkt över inklusive en enorm 6 för 18. Wez hölls tillbaka av snabb, kort bowling från Luang, men han fick en 6:a från den sista bollen. Trevor gynnades av 3 bredor och inga bollar från Duan och tillsammans med lite snabb löpning tog ställningen till 39. 4 före halvvägs men sedan föll hjulen av. Matt fångades två gånger och gick till ankdammen. Andy fångades bakom Chaitree och han gick till ankdammen. Åh va fel!!! Reds kom och behövde 8 för att vinna. Några bredare och 2 singlar säkrade en vinst för Stallions med 1 run. Hingstarna gjorde det svårt för sig själva.

 

Den sista divisionsmatchen var mot Black Parrots. Stallions slog först och Simon gjorde 4 innan han blev kastad. -1 och iväg till ankdammen. Matt återställde situationen med en snabb 12, följt av Reds som peppade gränsen med 3 sexor som hade fångats av Bobby. 25 vid halvvägs var en trovärdig poäng men sedan föll hjulen av igen. Stallions behövde en bättre mekaniker!!! Trevor blev utkörd igen, men lyckades lägga till 5 till totalt. Wez lade till 6 till poängen och Andy tog den sista över, men han misslyckades med att besvära målskyttarna efter att ha gjort 5 men blev fångad och kastade – iväg till ankdammen på totalt 36. En svår poäng att försvara mot Black Parrots

De svarta papegojorna skickade in Mike för att möta Wez. En tight over där endast 3 gjordes. Bobby mötte Matt som avslutade med en 6 för att göra 12. Matt Bray mötte Reds. Ett brett och 4 runs gav 6 till mitten av poängen på 18. Andy begränsade Tony Slack till 7 och bara 5 bakom. Simon hittade sin bowlingarm och begränsade Stronky till 4. 8 behövde av den sista overen från Paul som mötte Trevor. En 6 av den första bollen och bara 2 behövs – nagelbitande grejer. Några prickar och 4:anth bollen slogs högt mot den långa gränsen, men den skulle inte hinna och skulle Simon komma dit??? Ja, det gjorde han, bollen gick till handen, men studsade ut. AAAARGH!!! 1 poäng gjord och jämn med 1 boll kvar. De gjorde en singel och Stallions förlorade med 1 run.

 

Varje lag i divisionen vann 1 match men enligt vissa regler, ansågs hingstarna vara sist och de skulle därför tävla i en semifinal före finalen för 7th eller 8th plats. 

 

Semifinalen var mot pappas armé. Simon öppnade slagningen och gjorde 19 inklusive 2 6:or. Matt fick några bredningar och fler gränser för ytterligare 17 runs. Andy fick en gräns 4 och sprang som en demon i ytterligare 13 runs. Hallpoängen var 49 – det här var mer som det. Wez kunde bara klara av 2 mot bra bowling och Trevor gjorde 5. Reds var sist man in och glömde att han bara behövde springa halvvägs ner i wicket och tillbaka – inga extra runs där! Han lade till 13 för att få poängen till 68 – den högsta poängen i turneringen hittills.

Rudi från pappas armé kom till fältet utan slagträ och när han väl slog en boll glömde han att springa. Rudi eller korpral Jones! Han överlevde en run out-appell och lade till 5 runs. Trevor bollade bra och fick Blob fångad på gränsen av Wez. -4 och iväg till ankdammen. Matt bowlade till Simon som sprang några singlar men blev kastade och därmed bara lade till 2 till poängen som stod på 3. Lyle lade till 2 mot bra bowling från Simon. Nick gjorde 5 mot Reds men kördes ut från den sista bollen, så inget lades till och iväg till ankdammen. Jonny var sista man in och fångades första bollen och tappade den sista. -4 och iväg till dammen. Ett slutresultat på 1 och en vinst till Stallions med 67.

Wez Masterton från PCC Stallions skålar till Chanchi av Lanna

Finalen för en tandpetare eller ätpinnestrofé var mot Barmy Army. Simon slog först och lyckades med 9 mot Bodhi. Wez hade en långsam start men slog 6:or av de sista 2 bollarna för 12. Matt slog 19 av Matt och tog halvvägsresultatet till 40. Trevor lade till en bekväm 8:a innan Reds möttes av Pang – en anständig bowlare. En no-ball, en singel och Reds kastades. -2 och iväg till dammen. Andy hade en stadig knock mot Aaron och lade till 8 för ett slutresultat på 52.

Neil tog vecket för The KC Barmy Army och fångades första bollen av Simon, men lyckades återhämta sig med en 6:a från den sista. 3 gjorde mål. Bodhi fick lite korta grejer från Wez och trampade på sin wicket när han slog en 6 till lång ben. Gjorde 0 och iväg till dammen. Aaron lyckades med 5 från Matt för att få poängen till 5. Pang sprang snabbt mot Trevor men han kastades på den sista bollen. -3 poäng och iväg till dammen. Jams kunde inte göra mål mot Reds så han blev blöt. James lade till 2 av sista over och slutresultatet var 4. Stallions vann med 48 och samlade ett par ätpinnar för 7th plats.

PCC-hingstar hämtar sin Chopsticks Trophy.

 

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/